Εντολή εκκένωσης οικισμού, ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κινέτα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε πευκόφυτη περιοχή στα Γεράνεια Ορη στην Κινέτα Αττικής.

Αν και αρχικά ήταν μακριά από κατοικημένες περιοχές, οι ισχυροί άνεμοι γρήγορα την έσπρωξαν κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Οι φλόγες πλησιάζουν πλέον στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλα βόρεια της Κινέτας, ενώ το έργο των εναέριων μέσων δυσχεραίνουν οι πυκνοί καπνοί που έχουν φτάσει σε πολλές περιοχές της Αττικής.

H φωτιά, που κατευθύνεται προς το βουνό, βρίσκεται

κοντά στον οικισμό Γαλήνη, για τον οποίο έχει δοθεί εντελώς εκκένωσης, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ.

Πληροφορίες θέλουν ορισμένα σπίτια να έχουν υποστεί ζημιές. Η Πυροσβεστική διευκρινίζει ότι έως τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για κατεστραμμένα σπίτια.

Δείτε: Σκοτείνιασε ο αττικός ουρανός από την πυρκαγιά

Το μέτωπο έχει μήκος πέντε έως έξι χιλιόμετρα.

Υπάρχουν ακόμη φόβοι για εξάπλωση των μετώπων προς την Ψάθα και το Αλεποχώρι.

Κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους με ό,τι μέσα διαθέτουν, παίρνοντας μαζί τους λιγοστά υπάρχοντα και κατοικίδια.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 5-6 μποφόρ που καθιστούν απρόβλεπτη την πορεία της φωτιάς.

Ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης κάλεσε τους κατοίκους που δεν είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στα σπίτια τους να απομακρυνθούν από την Κινέτα.

(protothema.gr)

Αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τριάντα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Από τη Θεσσαλονίκη έχουν ξεκινήσει δύο ακόμη καναντέρ CL-415, που θα συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

The post Εντολή εκκένωσης οικισμού, ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κινέτα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα