Τραμπ σε Ροχανί: «Μην απειλήσεις ποτέ ξανά τις ΗΠΑ, αλλιώς…»

Προειδοποίηση σε οργίλο ύφος απηύθυνε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά του προέδρου του Ιράν Χασάν Ροχανί να μην απειλήσει ποτέ ξανά τις ΗΠΑ, διαφορετικά θα υποστεί σοβαρές συνέπειες.

Η προειδοποίηση ήλθε φυσικά από το Twitter και είναι μάλιστα γραμμένη όλη με κεφαλαία γράμματα. Σύμφωνα με τους άτυπους κανόνες του Διαδικτύου, αυτό σημαίνει

ότι ο Τραμπ φωνάζει δυνατά.

«Ποτέ ξανά να μην απειλήσεις τις ΗΠΑ γιατί αλλιώς θα υποστείς συνέπειες που σαν κι αυτές, ελάχιστοι στην Ιστορία όλη έχουν υποστεί. Δεν είμαστε πια η χώρα που θα ανεχθεί τα παρανοϊκά σου λόγια για βία και θάνατο. Να είσαι προσεκτικός!», ανέφερε ο Τραμπ.

To Iranian President Rouhani: NEVER, EVER THREATEN THE UNITED STATES AGAIN OR YOU WILL SUFFER CONSEQUENCES THE LIKES OF WHICH FEW THROUGHOUT HISTORY HAVE EVER SUFFERED BEFORE. WE ARE NO LONGER A COUNTRY THAT WILL STAND FOR YOUR DEMENTED WORDS OF VIOLENCE & DEATH. BE CAUTIOUS!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 23, 2018

Είναι η απάντηση του αμερικανού προέδρου στις δηλώσεις του Ροχανί την Κυριακή ότι εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν σε πόλεμο με το Ιράν, αυτή θα είναι «η μητέρα όλων των πολέμων».

Ο ιρανός ηγέτης δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να επικρατήσει η ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών.

Σε υψηλούς, αλλά πιο κόσμιους τόνους, ήταν και το σχόλιο του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πόμπεο, που χαρακτήρισε την ιρανική ηγεσία «υποκριτές ιερωμένους» και «μαφία» που συγκεντρώνει τεράστιο πλούτο ενώ ο λαός υποφέρει.

Ο Πόμπεο ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ έχει στην κατοχή του ένα κρυφό hedge fund αξίας 95 δισ. δολαρίων!

Η προεδρία Τραμπ είχε ταχθεί εξαρχής κατά της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν που είχε κλείσει με πολλές δυσκολίες από τον Μπαράκ Ομπάμα. Τον Μάιο οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν και επισήμως ενώ μέσα στον Αύγουστο αναμένονται οι πρώτες κυρώσεις από την πλευρά των ΗΠΑ.

The post Τραμπ σε Ροχανί: «Μην απειλήσεις ποτέ ξανά τις ΗΠΑ, αλλιώς…» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα