Πατέρας τεσσάρων παιδιών ο τρομοκράτης του Λονδίνου

Ως τρομοκρατική αντιμετωπίζουν πλέον οι βρετανικές αρχές την επίθεση στο Φίνσμπουρι Παρκ αργά το βράδυ της Κυριακής, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με ένα βαν σε πλήθος μουσουλμάνων που μόλις είχαν βγει από ένα τζαμί, αφήνοντας έναν νεκρό και 11 τραυματίες.

Ο άνδρας, που ονομάζεται Ντάρεν Οσμπορν, είναι 47 ετών, μηχανικός που είναι άνεργος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Με τη σύζυγό του είναι σε διάσταση, όταν μάλιστα είχαν χωρίσει έμεινε για καιρό μόνο σε σκηνή

στο δάσος. Ωστόσο, τον χαρακτήριζαν «αφοσιωμένο πατέρα».

Κρατείται με την υποψία της προετοιμασίας, διάπραξης ή πρόκλησης τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας και της απόπειρας δολοφονίας. Η οικογένεια του σε δήλωσή της λέει ότι η επίθεση της προκάλεσε μεγάλο σοκ ενώ δήλωσε συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων.

Πρόκειται για άτομο που δεν ήταν γνωστό στις Αρχές και φαίνεται να είχε δράσει μόνος.

Οι γείτονές του τον περιγράφουν σαν «επιθετικό και περίεργο άνθρωπο», ενώ, σύμφωνα με την Daily Mail άλλοι τον χαρακτήριζαν «ψυχάκια». Μετά την επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου το μίσος του για τους μουσουλμάνους πήρε διαστάσεις και άρχισαν οι λεκτικές επιθέσεις, ακόμα και σε παιδιά.

Το Σάββατο τον είχαν πετάξει μεθυσμένο από παμπ γιατί έβριζε τους μουσουλμάνους και υποσχόταν εκδίκηση.

Ο Ντάρεν Οσμπορν (dailymail.co.uk)

Φέρεται να νοίκιασε το βαν που χρησιμοποίησε στην επίθεση και ότι οδήγησε από το Κάρντιφ όπου έμενε ως το Λονδίνο.

Πώς συνέβη η επίθεση

Το περιστατικό είχε συμβεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής έξω από μουσουλμανικό κέντρο.

Ανθρωποι που ήταν στο σημείο ήταν αυτοί που ακινητοποίησαν τον οδηγό του βαν και τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς. Εν τω μεταξύ, δεν επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι μέσα στο βαν ήταν και άλλα δύο άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν, παρά το ότι τα ΜΜΕ είχαν καταγράψει τέτοιες μαρτυρίες.

Οπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας φώναζε ότι ήθελε να σκοτώσει όλους τους μουσουλμάνους ενώ έλεγε σε αυτούς που τον κρατούσαν ότι «το αξίζατε». Ο ιμάμης στο τέμενος ήταν αυτός που προστάτευσε τον άνδρα από την οργή των παριστάμενων.

Η αστυνομία ανέφερε ότι από τους 11 τραυματίες οι εννέα χρειάστηκαν νοσηλεία και οι δύο δέχτηκαν επιτόπου τις πρώτες βοήθειες. Κάποιοι από τους τραυματίες είναι σοβαρά.

Το πλήθος είχε συγκεντρωθεί για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Μακράμ Αλι, 52 ετών, είχε λιποθυμήσει και αργότερα πέθανε όταν παρασύρθηκε από το φορτυγό.

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του είχε έξι παιδιά, είπαν οι υπεύθυνοι του ισλαμικού κέντρου.

Πρόκειται για την τέταρτη τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία μέσα σε τρεις μήνες. Είχαν προηγηθεί το περιστατικό στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο, η έκρηξη βόμβας στη συναυλία στο Μάντσεστερ και το περιστατικό με το βαν στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Η περιοχή φιλοξενεί ανθρώπους από διαφορετικά χώρες καταγωγής και θρησκείες που ζουν αρμονικά. Η μεγαλύτερη αντιπαλότητα στην περιοχή «είναι αν θα είναι οπαδός της Αρσενάλ ή της Τότεναμ», λένε στο BBC κάτοικοι της περιοχής.

The post Πατέρας τεσσάρων παιδιών ο τρομοκράτης του Λονδίνου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα