Μαξίμου: Συμφωνεί ή όχι η ΝΔ με τη θέση της Μπακογιάννη που δεχόταν το «Νέα Μακεδονία»;

Καθώς η αντιπαράθεση για τους χειρισμούς στο Σκοπιανό φουντώνει, με αφορμή και το συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη αλλά και αυτό που ετοιμάζεται στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, τα κόμματα εμφανίζουν σταδιακά τους… άσους τους, με άλλα λόγια βγάζουν τους «σκελετούς από το ντουλάπι». Υπό αυτό το πρίσμα, το βίντεο του 2008 στο οποίο η Ντόρα Μπακογιάννη,

ως υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνάντησής της με νεαρούς μπλόγκερς ότι η ονομασία «Νέα Μακεδονία» έχει έμμεσο γεωγραφικό προσδιορισμό υπενθυμίζει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Μάλιστα, καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει θέση.

«Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση που εκφράζει στο ακόλουθο βίντεο η τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη για την ονομασία της ΠΓΔΜ;», είναι το ερώτημα που απευθύνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από την Πειραιώς η οποία θυμήθηκε παλαιότερο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ με υπογραφές κορυφαίων σήμερα υπουργών του το οποίο ανέφερε ότι «Δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία».

Συγκεκριμένα από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλη συγκυρία το 2018. Ας μας πει το Μαξίμου ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του. Και εν τέλει, εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008, σας αποστέλλουμε κείμενο με τις υπογραφές των υπουργών σας της κυβέρνησης, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Κώστα Γαβρόγλου καθώς και της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο οποίο περιλαμβάνεται το εξής απόσπασμα: “υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία”. Καλή ανάγνωση.

Διαβάστε τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ εδώ».

The post Μαξίμου: Συμφωνεί ή όχι η ΝΔ με τη θέση της Μπακογιάννη που δεχόταν το «Νέα Μακεδονία»; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα