Λαγκάρντ: «Ο Τσίπρας μου ζήτησε να παραμείνει το ΔΝΤ»

Στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει το ΔΝΤ στο πλευρό της Ελλάδας αναφέρεται η επικεφαλής του Ταμείο Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της σε γαλλική εφημερίδα.

Μιλώντας στην Le Parisien και σε ερώτημα ποια θα είναι η συνέχεια μετά την διακήρυξη του Ταμείου ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι

βιώσιμο, απαντά:

«Για να παραμείνουμε στο ελληνικό πρόγραμμα στο πλευρό της Ελλάδας, το οποίο μου ζήτησε ο έλληνας πρωθυπουργός, πέρα από τις μεταρρυθμίσεις, πρέπει να είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Αυτό, λοιπόν, καθιστά αναγκαία μια αναδιάρθρωση του χρέους που μπορεί να έχει διάφορες μορφές: είτε με μια πολύ σημαντική επιμήκυνση της ωρίμανσης των επιτοκίων, είτε με πολύ χαμηλά επιτόκια».

Σε επόμενο ερώτημα της εφημερίδας πώς ακούγονται αυτά στους άλλους δανειστές, η Λαγκάρντ επισημαίνει αφήνοντας αιχμές ότι «αυτά τα εξηγούμε ξανά και ξανά. Αυτήν την προσπάθεια κάνω».

Στην ίδια συνέντευξη, η επικεφαλής του ΔΝΤ μιλά για την επιστροφή του προστατευτισμού και ειδικά μετά την νίκη του Τραμπ, αλλά και την δική της εκκρεμότητα με την υπόθεση Μπερνάρ Ταπί από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών.

Το ΔΝΤ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο χωρίς γενναίες ενέργειες που θα μειώσουν το βάρος του τα επόμενα χρόνια, ενώ υπενθυμίζεται ότι πάγια θέση του Ταμείου είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας για την συμμετοχή του σε προγράμματα.

The post Λαγκάρντ: «Ο Τσίπρας μου ζήτησε να παραμείνει το ΔΝΤ» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα