Ρώσοι ανάμεσα στα θύματα της συντριβής ελικοπτέρου στην Κωνσταντινούπολη

Το πρωί της Παρασκευής συνετρίβη ελικόπτερο του τουρκικού επιχειρηματικού ομίλου Εξασίμπασι στα προάστια της Κωνσταντινούπολης, σε δασώδη περιοχή, μετά από πρόσκρουσή του σε πύργο τηλεοπτικού αναμεταδότη.

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι πέντε: ένας πιλότος και τέσσερις από τους επιβάτες. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά επτά άτομα, δύο πιλότοι και πέντε επιχειρηματίες -τέσσερις ρωσικής καταγωγής και ένας Τούρκος- περιλαμβανομένου και του διευθυντή των ρωσικών επιχειρήσεων του ομίλου. Ωστόσο ο Μπουλέντ Εξασίμπασι, πρόεδρος της εταιρείας, δεν κατονόμασε

τους πέντε νεκρούς, ούτε οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τα ονόματα των δύο επιζώντων.

Το δυστύχημα αναμένεται να απασχολήσει την κρίσιμη συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν, που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Παρασκευής.

#Turkey: Helicopter crashes in #Istanbul, Buyukcekmece. pic.twitter.com/6nG7CYwzoh

— Rudaw English (@RudawEnglish) March 10, 2017

Το ελικόπτερο, ένα Sikorsky S-76, είχε απογειωθεί στις 11:15 το πρωί (τοπική ώρα) από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ατατούρκ και συνετρίβη λίγα λεπτά αργότερα (11:21). Η πτώση του σημειώθηκε στη βόρεια πλευρά του αυτοκινητοδρόμου Ε-5, στο προάστιο Μπουγιουκτσέκμετσε, στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το ελικόπτερο ανήκε στην Πυροσβεστική, όμως τελικά διαψεύσθηκαν. Ο δήμαρχος της περιοχής Μπουγιουκτσέκμετσε, Χασάν Αγκούν, επιβεβαίωσε ότι ανήκε στον όμιλο Εξασίμπασι.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, περισσότεροι από 50 πυροσβέστες και διασώστες βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

VIDEO: Initial footage from scene after helicopter crash in Istanbul https://t.co/ueuPESGUXr pic.twitter.com/OaBmiwJ88n

— Hürriyet Daily News (@HDNER) March 10, 2017

The post Ρώσοι ανάμεσα στα θύματα της συντριβής ελικοπτέρου στην Κωνσταντινούπολη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα