Κάτι συμβαίνει στο «δέντρο» του Βασίλη Λεβέντη

Ο Βασίλης Λεβέντης έχει για όλα μια απάντηση και για όλους μια γλαφυρή ατάκα. Ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι «βιβλιοπώλης ακροδεξιός», ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει την κατάρα της οικογένειας, την σέρνει επαξίως», ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι κόμμα, είναι ζωολογικός κήπος με άναρθρες κραυγές», ο Τσίπρας

από την άλλη, «μέσα του δεν είναι άδικος άνθρωπος». Για όλους υπάρχει έτοιμη μια κουβέντα. Ετσι και για τον Γεώργιο-Δημήτριο Καρρά που ξαφνικά ανεξαρτητοποιήθηκε από την Ενωση Κεντρώων· «όταν φεύγει το άρρωστο, το δέντρο μεγαλώνει» είπε ο κ. Λεβέντης για τον βουλευτή της Β’ Αθηνών που αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ενωσης Κεντρώων.

Ωραίος ο πρόεδρος. Μόνο που είτε ο κ. Καρράς «αρρώστησε» ξαφνικά, είτε τόσο καιρό δεν τον πείραζε και πολύ το «άρρωστο» τον κ. Λεβέντη. Διότι σε αντίθεση με άλλα μέλη της Ενωσης Κεντρώων που είδαν φως και μπήκαν τελευταία, ο συγκεκριμένος πολιτεύεται με το κόμμα του κ. Λεβέντη εδώ και 20 χρόνια, εξ ου και κατείχε τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Στην επιστολή παραίτησης του κ. Καρρά από την ΚΟ της Ενωσης Κεντρώων, η οποία αναγνώστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κινητικότητα, ο βουλευτής της Β’ Αθηνών δεν εξήγησε τους λόγους ανεξαρτητοποίησής του. Την εξήγηση έσπευσε να δώσει ο κ. Λεβέντης. Είπε ο πρόεδρος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως ο κ. Καρράς είχε παραπονεθεί ότι στελέχη του κόμματος τον υπονόμευαν και είχε ζητήσει (από τον κ. Λεβέντη) να τους απομακρύνει. Οπως είπε ο κ. Λεβέντης, δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια του βουλευτή και την εθελούσια απομάκρυνσή του από την ΚΟ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το νεαρό στο κοινοβουλευτικό περιβάλλον μαγαζί του κ. Λεβέντη βιώνει μια αποχώρηση. Το καλοκαίρι είχε φύγει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Καλλιάνος, είτε επειδή ασκούσε οξεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ (η εξήγηση του ίδιου), είτε επειδή φλέρταρε με τη ΝΔ (η εξήγηση του προέδρου), είτε επειδή συνέβαιναν και τα δύο. Ο κ. Καλλιάνος όντως πήγε τελικά στη ΝΔ, αλλά και όντως είχε φέρει τον κ. Λεβέντη σε δύσκολη θέση με τις ανακοινώσεις του κατά του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη (άλλος που έφυγε αυτός).

Σε κάθε περίπτωση η ανεξαρτητοποίηση του κ. Καρρά καταγράφεται σε μια περίοδο μεγάλης κινητικότητας στα μικρότερα κόμματα και ενώ η εκλογολογία έρχεται να ενισχύσει φυγόκεντρες δυνάμεις. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές πλέον είναι επτά. Το Ποτάμι μόλις την περασμένη Τετάρτη έχασε ακόμα μία βουλευτή, την Κατερίνα Μάρκου, που σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη «έχει κάλεσμα από το ΠΑΣΟΚ». Τώρα και η Ενωση Κεντρώων και το Ποτάμι μετρούν από οκτώ βουλευτές. Δεν τα λες και δέντρα που μεγαλώνουν…

The post Κάτι συμβαίνει στο «δέντρο» του Βασίλη Λεβέντη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα