Επίθεση χάκερ κατά της Κομισιόν

Χάκερ επιτέθηκαν κατά των υπολογιστών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Πέμπτη, «πλημμυρίζοντας» με αιτήματα τους servers της (DDoS- Distributed Denial of Service), ωστόσο, αν και επηρεάστηκαν οι συνδέσεις, δεν υπήρξε διαρροή δεδομένων, όπως ανακοινώθηκε από την Κομισιόν.

«Χθες το απόγευμα η Κομισιόν στοχεύτηκε από μια απόπειρα κορεσμού της σύνδεσής μας στο Ίντερνετ» δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος Τύπου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων την Παρασκευή.

«Η Κομισιόν έλαβε αποτελεσματικά αντίμετρα και δεν υπήρξε πρόβλημα
στις υπηρεσίες, αν και οι ταχύτητες σύνδεσης επηρεάστηκαν για λίγο, δεν υπήρξε παραβίαση δεδομένων» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, η Κομισιόν δεν γνωρίζει ποιος ήταν πίσω από την επίθεση, η οποία, όπως προαναφέρθηκε ήταν τύπου DdoS, όταν πολλά ταυτόχρονα αιτήματα σε servers προκαλούν κατάρρευση.

Η επίθεση έλαβε χώρα ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, επισκεπτόταν τις Βρυξέλλες για συζητήσεις σχετικά με ταξίδια άνευ βίζας στην Ε.Ε. Ο Σχοινάς αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην επίθεση και την επίσκεψη.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα