Κατατέθηκε τροπολογία για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

16:28 7/4/2017 - Πηγή: Protagon

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία, με την οποία ουσιαστικά παρακάμπτεται ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας προκειμένου να ανεγερθεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, στη θέση όπου βρισκόταν το παλαιό (κατεδαφίστηκε στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, «πληγωμένο» από τους σεισμούς του 1999).

Η σχετική τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τους

δασικούς χάρτες και υπογράφεται από πέντε υπουργούς. Με αυτήν τίθεται ουσιαστικά στο περιθώριο ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Αρης Βασιλόπουλος. Η σχετική διάταξη αφαιρεί γενικά από τους Δήμους αρμοδιότητες όπως η έγκριση υψομέτρων για αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες ξεπερνούν τις 15.000 θέσεις. Αλλά κανένας άλλος Δήμος δεν έχει να αντιμετωπίσει ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων χωρητικότητας 15.000 θέσεων στα όριά του πλην του δήμου του κ. Βασιλόπουλου.

Ασφαλώς οι βουλευτές τη Β’ Αθηνών καλωσόρισαν την τροπολογία, οι ψήφοι των οπαδών της ΑΕΚ δεν είναι αμελητέες. Αλλά, επίσης την τροπολογία χαιρέτισε «ως θετική εξέλιξη» και ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος τελευταία είχε αναλάβει να σπρώξει το θέμα – είχε κάνει σχετική ερώτηση προς τους Πάνο Σκουρλέτη (υπ. Εσωτερικών), Γιώργο Σταθάκη (Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Χρήστο Σπίρτζη (Υποδομών και Μεταφορών), υπενθυμίζοντας την κακή τύχη που είχε το σχέδιο διπλής ανάπλασης για το γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό (ένα κλείσιμο του ματιού στους ψηφοφόρους της δικής του περιφέρειας).

Ως προς το σχέδιο «Αγιά Σοφιά» της ΑΕΚ θεωρείται σημαντικό ότι το νομοσχέδιο (και η τροπολογία) θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι αυτό θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες, το αργότερο μέχρι την Κυριακή του Θωμά.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η ομάδα αναμένεται να λάβει πολύ γρήγορα την υψομετρική μελέτη χωρίς την συγκατάθεση του Δήμου, και στη συνέχεια να εκδοθεί η οικοδομική άδεια για να ξεκινήσουν τα έργα για την «Αγιά Σοφιά».

The post Κατατέθηκε τροπολογία για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα