Αυτοί είναι οι πέντε πιο εφιαλτικοί τρόποι θανάτου (σύμφωνα με επιστήμονες)

ΚΟΣΜΟΣ

Ο θάνατος είναι ούτως η άλλως φρικτός (αν και αναπόφευκτος) και, είμαστε σίγουροι ότι μπορεί κάποιος να σκεφτεί πολλούς τρόπους θανάτου που να θεωρούνται ανατριχιαστικοί.

Ωστόσο, ένας επιστήμονας, ο Πολ Ντόχερτι, και ένας δημοσιογράφος, ο Κόντι Κάσιντι, πέρασαν δύο χρόνια μελετώντας τους πιο ανατριχιαστικούς τρόπους θανάτου. Και κατέληξαν σε αυτή τη λίστα:

1. Πτώση ασανσέρ: Όπως εξήγησε ο Ντόχερτι, λόγω της επιτάχυνσης της βαρύτητας, αν κάποιος παραμείνει όρθιος την ώρα που πέφτει ένα ασανσέρ, υπάρχει περίπτωση τα όργανά του να συνεχίσουν την πτώση, ακόμα κι αν ο θάλαμος

έχει σταματήσει.

2. Πτώση στην Άβυσσο των Μαριαννών: αν υποθέσει κανείς ότι κάποιος θα μπορούσε να φθάσει στο βυθό της Αβύσσου των Μαριαννών, στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε βάθος 11 χιλιομέτρων, θα βίωνε παγωμένες θερμοκρασίες, πίεση 1.100 (!) φορές υψηλότερη από αυτή στην επιφάνεια της γης και απόλυτο σκοτάδι. Φυσικά, υπό αυτές τις συνθήκες οι πιθανότητες επιβίωσης είναι μηδενικές και τα υπολείμματα θα τα έτρωγε οστεοφάγο φυτό που ζει στο βυθό.

3. Προσέγγιση σε άστρο νετρονίων: τα άστρα νετρονίων προκύπτουν μετά το θάνατο των άστρων και σε αυτά αναπτύσσεται απίστευτη βαρύτητα. Τόσο μεγάλη, για την ακρίβεια, που αν το κεφάλι ενός ανθρώπου κατευθυνόταν προς το άστρο νετρονίου η βαρύτητα που θα υφίστατο θα ήταν τόσο μεγάλη που θα τον κομμάτιαζε.

4. Επιταχυντής σωματιδίων: αν ένας άνθρωπος βρεθεί μέσα σε επιταχυντή σωματιδίων, όπως τον Large Hadron Collider στο CERN, θα πέθαινε άμεσα από την ακτινοβολία;.

5. Πτώση προς το κέντρο της γης: αν κάποιος πήδαγε σε μια τρύπα που συνέδεε τον Βόρειο με το Νότιο Πόλο, θα χρειαζόνταν περίπου 45 λεπτά για να διασχίσει τη γη. Θεωρητικά, βεβαίως, γιατί αν δεν καιγόταν στον πυρήνα, όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες από του Ήλιου, θα πέθανε λόγω πίεσης καθώς στα 30 μίλια βάθος ο αέρας έχει την πυκνότητα του νερού.

θάνατοςεπιστήμοναςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα