Και λουξ και light

Συνεχίζοντας τη δυναμική της ανάπτυξη η αχαϊκή λουξ, η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών, προχώρησε στη δημιουργία τριών νέων πρωτοποριακών προϊόντων που περιέχουν αποκλειστικά φυσικά γλυκαντικά, διατηρούν όμως σταθερή τη γνώριμη και δημοφιλή γεύση τους. Τα λουξ plus ‘n light

είναι αναψυκτικά νέας γενιάς που ακολουθούν τις προτιμήσεις των καταναλωτών και έκαναν ήδη τα πρώτα τους βήματα στην ελληνική αγορά κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Απευθύνονται σε όσους θα ήθελαν να απολαύσουν αναψυκτικά με λίγες θερμίδες, επίσης σε διαβητικούς αλλά και σε όσους προτιμούν τις πιο ήπιες γεύσεις.

Προς το παρόν κυκλοφορούν πορτοκαλάδα, λεμονάδα και cola λουξ plus ‘n light, η σειρά όμως θα συμπληρωθεί και με άλλες γεύσεις που οι δημιουργοί τους έχουν ήδη έτοιμες και θα τις παρουσιάσουν στην αγορά μελλοντικά. Δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη και καμιά τεχνητή γλυκαντική ουσία. Έχουν 60% λιγότερες θερμίδες και η ήπια γλυκιά γεύση τους προέρχεται από σάκχαρα φρούτων, φρουκτόζη και γλυκαντικά φυτικής προέλευσης. Επίσης η πορτοκαλάδα και η λεμονάδα έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

H λουξ παρουσίασε τρία νέα πρωτοποριακά αναψυκτικά, πορτοκαλάδα, λεμονάδα και cola με 0% ζάχαρη και 60% λιγότερες θερμίδες

Παρ’ όλο τον έντονο ανταγωνισμό από πολυεθνικές εταιρείες, η αχαϊκή λουξ βρίσκεται στη 2η θέση σε μερίδιο αγοράς στο σύνολο των αναψυκτικών καθώς οι καταναλωτές εκτιμούν την κορυφαία ποιότητα και τη φυσική γεύση των προϊόντων της. Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1972 στην περιοχή Κεφαλόβρυσο στο Σαραβάλι Πατρών από τον Παναγιώτη Μαρλαφέκα. Όταν αποχώρησε το 1989 την διοίκηση ανέλαβαν οι γιοι του Ιωάννης, Κωνσταντίνος και Πλάτωνας Μαρλαφέκας. Στις 5 Δεκεμβρίου κατά την παρουσίαση των νέων προϊόντων τους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι τρεις αδελφοί, αναφέρθηκαν επίσης στην πορεία της εταιρείας και στην εντυπωσιακή άνοδο που καταγράφει τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, καθώς και στη διείσδυση που αναμένεται ότι θα έχουν τα νέα καινοτόμα προϊόντα τους σε ξένες αγορές που προτιμούν τα light προϊόντα.

Στην Ελλάδα, η λουξ έχει ανέλθει στο 9,4% (σε όγκο, lt) και 10,2% (σε αξία, €) της αγοράς αναψυκτικών συνολικά, ενώ στην κατηγορία των αναψυκτικών με γεύση έχει κατακτήσει το 27,2% (σε όγκο, lt) και 30,5% (σε αξία, €) μεριδίων αγοράς, εδραιώνοντας τη θέση της ως το πιο δημοφιλές ελληνικό αναψυκτικό με γεύση της εγχώριας αγοράς (IRI, στοιχεία Αύγουστος 2016). Η επιτυχία της αποτυπώνεται στον τζίρο της επιχείρησης, καθώς το 2015 η εταιρεία σημείωσε αύξηση 5% στον κύκλο εργασιών της σε σχέση με το 2014 (30 εκατ. ευρώ), ενώ τα μεικτά της κέρδη άγγιξαν τα 3,3 εκατ. ευρώ από 3,1 εκατ. ευρώ το 2014.

Οι διεθνείς αγορές έχουν επίσης υποδεχθεί θερμά τη λουξ, καθώς τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε 22 χώρες (ΗΠΑ, Καναδά, Παναμά, Αυστραλία, Κορέα, Ελβετία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Σουηδία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Αυστρία, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ντουμπάι, Κατάρ και, πιο πρόσφατα, Ρωσία και Νότια Αφρική). Τώρα η εταιρεία ετοιμάζεται να ενισχύσει τη δραστηριότητά της στη Βόρεια Ευρώπη, με έμφαση στις Σκανδιναβικές χώρες, και τη Μέση Ανατολή.

The post Και λουξ και light appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα