Ιταλία: Εντοπίστηκαν σώοι οκτώ επιζώντες από τη χιονοστιβάδα

Μετά από έρευνες δύο ημερών για τη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε το ξενοδοχείο Rigopiano στη περιοχή Φαρίντολα της Πεσκάρα στην Ιταλία, οι διασώστες εκτιμούσαν ότι δεν θα υπάρχουν άλλοι επιζώντες στο ξενοδοχείο, εκτός από δύο άτομα που πρόλαβαν να καταφύγουν σε ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν έξω από το ξενοδοχείο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής τα ιταλικά μέσα μετέδωσαν ότι οι διασώστες εντόπισαν ζωντανούς οκτώ ανθρώπους, έπειτα από 42 ώρες, και ανέσυραν έξι από αυτούς, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Six people

found alive in Italy hotel two days after devastating avalanche, Italian media report https://t.co/Lbj7H2Wuil

BBC Breaking News (@BBCBreaking) January 20, 2017

Ζήτησαν από ελικόπτερα να κινηθούν προς το σημείο, ώστε να είναι σε ετοιμότητα να τους παραλάβουν και ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν το έργο τους μέχρι να εντοπιστούν όλοι οι αγνοούμενοι. Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Φίλιπο Μπουμπίτσο είχε δηλώσει ότι «τρέφουν ακόμη ελπίδες» για να βρεθούν και άλλοι ένοικοι ζωντανοί.

Οι πυροσβέστες επιχειρούν σταδιακά να μπουν στους χώρους του ξενοδοχείου αναζητώντας επιζώντες (REUTERS)

Ο ακριβής αριθμός των αναζητούμενων δεν είναι γνωστός, οι Αρχές εκτιμούν ότι από 25 έως 34 άνθρωποι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο την ώρα που το καταπλάκωσε η χιονοστιβάδα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Εως τώρα τα συνεργεία διάσωσης έχουν ανασύρει τέσσερις σορούς, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όμως το έργο τους δυσκολεύει το ύψος του χιονιού, που έχει καλύψει το κτίριο και σε σημεία ξεπερνά τα πέντε μέτρα.

Η έντονη χιονόπτωση που συνεχίζεται στην περιοχή δυσκολεύει και την προσέγγιση του ξενοδοχείου. Οι περισσότεροι δρόμοι που οδηγούν στο θέρετρο έχουν καλυφθεί από χιόνι και οχήματα του στρατού επιχειρούν διαρκώς για να παραμείνουν ανοιχτοί.

The post Ιταλία: Εντοπίστηκαν σώοι οκτώ επιζώντες από τη χιονοστιβάδα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα