Συμμαχία Σόρος – Mastercard για την ενσωμάτωση των προσφύγων

Πρόγραμμα για την οικονομική και κοινωνική ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών προωθεί ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος. Μάλιστα σε αυτή του τη νέα προσπάθεια συμμαχεί με τη Mastercard.

Παρά το ότι έχουν διατεθεί αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια υπέρ των προσφύγων, εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν περιθωριοποιημένοι, μια κατάσταση που θα μπορούσε να διορθώσει ο ιδιωτικός τομέας, επισημαίνουν οι δύο εταίροι σε κοινή δήλωση.

Ειδικότερα, η αδυναμία

των μεταναστών να έχουν πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αλλά και στο σύστημα πρόνοιας ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, τους κάνει να «ζουν μια απελπισμένη ζωή».

Η συνεργασία, υπό το όνομα Humanity Ventures, είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος από τον Τζορτζ Σόρος για την διάθεση 500 εκατ. δολαρίων υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί αρχικά με 50 εκατ. δολάρια, αναφέρει το Reuters.

Αρχικά θα επικεντρωθεί στους τομείς της παροχής υγείας και της εκπαίδευσης, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας.

Στόχος είναι να γίνουν αυτά τα εγχειρήματα βιώσιμα και αφορμές για την ανάπτυξη νέων. Επιπλέον, προσθέτουν ο Σόρος και η Mastercard, «ελπίζουμε να καθιερώσουμε πρότυπα που θα διασφαλίζουν ότι οι επενδύσεις δεν θα εκμεταλλεύονται τις ευπαθείς κοινότητες».

Με αφορμή το Προσφυγικό και την διαχείρισή του ζητήματος από την Ευρώπη, ο Σόρος έχει επανειλημμένα τονίσει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την ενίσχυση των ανθρώπων αυτών και την ομαλή ένταξη τους στις κοινωνίες όπου επέλεξαν να ζήσουν.

The post Συμμαχία Σόρος – Mastercard για την ενσωμάτωση των προσφύγων appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα