ΗΠΑ: Μητέρα φυλακίστηκε επειδή αρνήθηκε να εμβολιάσει το παιδί της

Η είδηση έφτασε από την άλλη πλευρά του Ωκεανού. Την εποχή λοιπόν που στην χώρα μας η επιδημία της ιλαράς βρίσκεται σε έξαρση λόγω της άρνησης ορισμένων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, μία γυναίκα από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, η Ρεμπέκα Μπρίντοου, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 ημερών, επειδή αρνήθηκε να εμβολιάσει τον 9χρονο γιο της.

Το παράδοξο είναι ότι στο Μίσιγκαν, οι γονείς μπορούν βάσει νόμου να καθυστερήσουν ή ακόμα και να παραλείψουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, αν οι ίδιοι διαφωνούν με την επιστημονική

πρακτική. Το θέμα όμως είναι ότι η Ρεμπέκα δεν είχε το δικαίωμα να αφήσει ανεμβολίαστο τον γιο της αφού είχε συμφωνήσει με τον πρώην άντρα της.

Οταν η Ρεμπέκα γέννησε, το ζευγάρι συμφώνησε από κοινού να γίνουν όλα τα απαραίτητα εμβόλια σε βάθος χρόνου. Οταν όμως το ζεύγος χώρισε και αποφάσισαν να έχουν την επιμέλεια του παιδιού από κοινού, μπήκε όρος που υποχρέωνε την μητέρα να εμβολιάσει το παιδί.

Η μητέρα όμως αρχικά αθέτησε τη συμφωνία και ο άνδρας της αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Τελικά, η γυναίκα καταδικάστηκε για περιφρόνηση του δικαστηρίου αφού αγνόησε μια δικαστική απόφαση της περασμένης εβδομάδας που προέβλεπε εμβολιασμό του παιδιού. Η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στην είναι φυλάκιση 7 ημερών με την μητέρα να μην δείχνει ότι στενοχωρήθηκε και ιδιαίτερα.

Συγκεκριμένα, η Ρεμπέκα Μπρίντοου υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο εμβολιασμός έρχεται σε αντίθεση με τα πιστεύω της. «Θα προτιμούσα να βρεθώ πίσω από τα σίδερα για αυτό που πιστεύω, παρά να ενδώσω σε κάτι που δεν πιστεύω», τόνισε.

The post ΗΠΑ: Μητέρα φυλακίστηκε επειδή αρνήθηκε να εμβολιάσει το παιδί της appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα