Η μόδα των αισθαντικών

Στις πασαρέλες κυριάρχησαν μακριά φορέματα που τονίζουν τη γυναικεία φιγούρα, τούλινες κάπες (Chanel) που αγκαλιάζουν τους ώμους προσθέτοντας μια δόση αθωότητας και αίγλης, το layering (επάλληλες στρώσεις ρούχων) στα μοτίβα και στις υφές των υφασμάτων.

Τα χρώματα που αποτέλεσαν τη βασική παλέτα των σχεδιαστών ήταν τα nude (το χρώμα του δέρματος), τα παστέλ που θυμίζουν ζαχαρωτά γλυκά, και τα έντονα κόκκινα και μοβ των ζουμερών φρούτων και των εξωτικών λουλουδιών. Τα βασικά χρώματα όπως το μαύρο, το λευκό, το γκρι

ανανένωσαν το ραντεβού με την λιτή κομψότητα. Το χρώμα του δέρματος ήταν αδιασφισβήτητα το χρώμα που «έβαψε με την ηρεμία του» αρκετά από τα πιο επίσημα έως τα πιο καθημερινά κομμάτια στις κολεξιόν.

Ο οίκος Chanel επένδυσε για μια ακόμη φορά στο σήμα κατατεθέν: τουίντ ταγιέρ σε μπλε, γκρι και μπεζ τόνους. Για πρώτη φορά, το ανανέωσε με φουσκωτά τρουακάρ μανίκια και κολακευτικά κοψίματα που ακολουθούν τις γραμμές του σώματος. Διαφάνειες, τούλι και μακριά φορέματα διακοσμημένα με πούλιες και πετράδια έντυσαν τα ψιλόλιγνα μοντέλα και έδωσαν το στίγμα της μόδας για φέτος την άνοιξη, που δεν είναι άλλο από την επιστροφή στην κλασική κομψότητα με έναν αέρα ρετρό στοιχείων στα μαλλιά και στα κοσμήματα.

Το ανδρόγυνο στιλ στην σικ εκδοχή του στην πασαρέλα της Chanel (Pascal Le Segretain/Getty Images/Ideal Images)

Crop μπλούζες (μπλούζες στο ύψος της μέσης) με ψηλόμεσα παντελόνια και μακριές φούστες είναι μια πρόταση για αέρινη εμφάνιση και θηλυκότητα.

Κλασικός συνδυασμός του χρυσού με το λευκό, με μια δόση γκλάμουρ, για καλοκαιρινές εμφανίσεις(Gonzalo Fuentes/REUTERS)

Το preppy look με τις αυστηρές πένσιλ φούστες, τους ασπρόμαυρους συνδυασμούς και τους σχολικούς γιακάδες δεν έλειψε από την κολεξιόν του οίκου Chanel, υπενθυμίζοντας πως τα βασικά κομμάτια δεν φεύγουν ποτέ από το ενδιαφέρον των σχεδιαστών, oύτε βέβαια του αγοραστικού κοινού.

Φιόγκοι και λευκοί γιακάδες κυριάρχησαν στη συλλογή του οίκου Chanel (Gonzalo Fuentes/REUTERS)Υπέροχα υλικά, όπως τούλι και παγιέτες, ανανεώνουν την κλασική επιλογή των μαύρων φορεμάτων του σχεδιαστή Καρλ Λαγκερφέλντ της Chanel (REUTERS/Gonzalo Fuentes)

H ιταλίδα Ντονατέλα Βερσάτσε πρότεινε το λευκό χρώμα με φωσφορίζοντα αξεσουάρ. Κοντές φούστες, μεσάτα σακάκια και φορέματα που δημιουργούν την αίσθηση γλυπτού, έντυσαν τα μοντέλα της κολεξιόν της.

Περίτεχνα κοψίματα και έντονα χρώματα προτείνει η Ντονατέλα Βερσάτσε (Gonzalo Fuentes/REUTERS)Αθλητικές γραμμές και φλουό λεπτομέρειες στην πασαρέλα της Ντονατέλα Βερσάτσε (Gonzalo Fuentes/REUTERS)

Ο σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι προτείνει σιφόν παντελόνια συνδυασμένα με τζάκετ από υλικό φτιαγμένο τύπου βινίλ για ενημερωμένο street style. Τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου δίνουν μποέμ αέρα στις καθημερινές εμφανίσεις σας.

Ο σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι προτίμησε λεπτά υλικά που ιριδίζουν (REUTERS/Benoit Tessier)

Το χρώμα της πάπρικας με ογκώδη jungle βραχιόλια και λινά φορέματα με τροπικά λουλούδια, που αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα, προτείνει στην κολεξιόν του ο γάλλος Ζουλιέν Φουρνί.

Τα τροπικά μοτίβα και αξεσουάρ συνεχίζουν να είναι τάση στις καλοκαιρινές συλλογές (REUTERS/Gonzalo Fuentes)

Το αγαπημένο συνδυασμό του ροζ με το μαύρο για ρομαντικές ανοιξιάτικες εμφανίσεις προτεινει ο Στεφάν Ρολάν. Οι πλισέ φούστες, οι μεταξωτές κορδέλες για ζώνες και τα όμορφα θηλυκά κοψίματα που αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα είχαν την τιμήτική τους στην κολεξιόν του.

Διαφορετικές προτάσεις για νυφικά φορέματα από τον σχεδιαστή Στεφάν Ρολάν (REUTERS/Benoit Tessier)Η μόδα συναντάει την γλυπτική σε έναν υπέροχο συνδυασμό εντυπωσιακού κόκκινου με το ουδέτερο μπεζ (REUTERS/Benoit Tessier)

Ντραπέ φορέματα που αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα με απροσδόκητο τρόπο κέντρισαν τον ενδιαφέρον των fashionistas. Τα διαφορετικά μοτίβα στα υφάσματα, φαινομενικά ασυνδύαστα μεταξύ τους, ισορροπούν σε νεανικά σύνολα.

Αναπάντεχο δίδυμο του κίτρινου με το βαθύ μπλε στην πασαρέλα του Jean Paul Gaultier(Pascal Le Segretain/Getty Images/Ideal Images)

Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι σχεδιαστές γίνονται φυσιολάτρεις, αφού τα λουλούδια δεν άνθισαν μόνο μέσα από τα φλοραλ σχέδια των υφασμάτων, αλλά πήραν απτή μορφή μέσα από απλικέ μικρά λουλούδια και φυλλώματα που διακόσμησαν διαφάνειες και ελαφριά υφάσματα.

Μια μπλούζα σαν έργο τέχνης του Giambattista Valli (Pascal Le Segretain/Getty Images/Ideal Images)

Τα μαλλιά των μοντέλων αφέθηκαν ελεύθερα στους ώμους όπως προστάζει η ρομαντική εποχή της άνοιξης. Επιμελώς ατημέλητα σινιόν μέχρι τα πιο αυστηρά και γεωμετρικά έως λιτά μαλλιά και χαλαρές κοτσίδες συμπλήρωσαν τις εντυπωσιακές εμφανίσεις των μοντέλων.

Ανέμελα χαλαρά μαλλιά πλαισιώνουν τις πριγκηπικές δημιουργίες του λιβανέζου σχεδιαστή Elie Saab (Gonzalo Fuentes/REUTERS)

Όσον αφορά το μακιγιάζ, είδαμε γατίσιες γραμμές eye-liner στα βλέφαρα, ατόνα και κόκκινα χείλη, ελαφρά ροζ μάγουλα και υγρές σκιές σε γήινους τόνους. Κυριάρχησε το φυσικό μακιγιάζ, αλλά και το περιποιημένο μίνιμαλ με ένταση στα χείλη και στα βλεφαρίδες, που πάντα εντυπωσιάζει.

Για το μακιγιάζ, ο οίκος Chanel επέλεξε έντονο μολύβι ματιών σε σχέδια που θυμίζουν την Κλεοπάτρα (Gonzalo Fuentes/REUTERS)

The post Η μόδα των αισθαντικών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα