Η μαρτυρία του 24χρονου που ξυλοκοπήθηκε άγρια από χρυσαυγίτες

13:05 2/4/2017 - Πηγή: Protagon

Τις πρώτες του δηλώσεις μέσα από το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, έκανε ο 24χρονος Αλέξης Λάζαρης, που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από χρυσαυγίτες.

«Με κυνήγησαν από τα γραφεία. Η χειρονομία που μου έκαναν, τους την έκανα και εγώ πίσω. Γύρναγα από μία εργασία που είχα να κάνω. Ηταν τρεις στην αρχή και μετά κάποιος με χτύπησε και μου πήρε και την τσάντα» κατήγγειλε μιλώντας στον Alpha αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο 24χρονος φοιτητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Περιέγραψε ότι οι δράστες τον χτυπούσαν

με μπουνιές και κλωτσιές ώσπου έπεσε αναίσθητος.

Ο 24χρονος φοιτητής μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha

«Τον κυνήγησαν λοιπόν και οι τρεις τον έδειραν και ήρθε ένας τέταρτος και τον έκλεψε, παίρνοντάς του την τσάντα, με ό,τι είχε μέσα, όλα του τα στοιχεία», δήλωσε ο πατέρας του. «Είχε μέσα φωτογραφική μηχανή, μεζούρες, σχέδια, τηλέφωνο, κλειδιά και δεν ξέρω τι άλλο. Του τράβαγε την τσάντα και τον έσερνε. Όλα αυτά στις οδούς Παπαδά και Κουσιανόφσκυ. Επειδή έτρεξε να φύγει, κάνοντας ζιγκ ζαγκ από τα γραφεία μέχρι εκεί που τον έπιασαν, είναι δύο παράλληλοι δρόμοι της Μεσογείων.. μετά ανέβηκαν τρία άτομα σε ένα μηχανάκι και έφυγαν» πρόσθεσε καταγγέλλοντας ότι ήθελαν να σκοτώσουν το παιδί του.

Ο ίδιος έγραψε επιστολή η οποία δημοσιεύτηκε στο bloko.gr, για το μίσος κατά του εαυτού, κατά του συνανθρώπου, κατά του συμπολίτη, για τη βία που εκδηλώνεται μέσω των ανεγκέφαλων και την κακοήθεια που εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα.

«Τον κυνήγησαν αρκετά και έτρεχε το παιδί. Και ξεφύτρωσαν και άλλοι από γύρω, συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και μαζεύτηκαν και τον χτύπησαν και τον σέρνανε στην Παππαδά, τέσσερα τετράγωνα και του λέει θα πάμε στα γραφεία κτλ, εσύ μας έσπασες τα γραφεία. Και τον χτυπούσαν κάτω με κλοτσιές, γροθιές στο κεφάλι με σκοπό να τον σκοτώσουν. Γιατί την γλίτωσε εκ θαύματος», τόνισε η μητέρα του φοιτητή.

Το Σάββατο συνελήφθη ένας από τους δράστες, ο 42χρονος ιδιοκτήτης -σύμφωνα με το ΑΠΕ- της καφετέριας Bristol στους Αμπελοκήπους, η οποία είναι στέκι μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής. Ο 42χρονος, που αρνείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό, συνελήφθη με βάση συγκεκριμένη μαρτυρία περιοίκου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία ενώ έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Για τον ίδιο αναφέρεται ότι έχει ιστορικό προσαγωγών και ελέγχου ύστερα από επεισόδια νεοναζί ενώ, σύμφωνα με άλλες αναφορές, εργάζεται στα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων και είναι παράλληλα υπάλληλος του γραφείου του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή, ως μετακλητός (με πρόταση του ίδιου του Μιχαλολιάκου) από το 2012.

Οι προκλήσεις από τη ναζιστική οργάνωση μετά το περιστατικό συνεχίστηκαν, καθώς μετά τη σύλληψη του 42χρονου, μέλη της Χρυσής Αυγής πέταξαν φέιγ βολάν έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο νεαρός!

The post Η μαρτυρία του 24χρονου που ξυλοκοπήθηκε άγρια από χρυσαυγίτες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα