Η κρίση στην Κορέα στο τραπέζι της συνάντησης Μητσοτάκη με τον κινέζο πρεσβευτή

Μια συνάντηση που κατά την επίσημη ενημέρωση της Νέας Δημοκρατίας, εντάσσεται στο πλαίσιο προετοιμασίας της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 82η ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα, είχε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ με τον κινέζο πρεσβευτή Ζου Ξιαολί. Αλλά η ΝΔ έχει σταθερά καλές σχέσεις με τον κινέζο παράγοντα.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η στρατηγική συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας εγκαινιάσθηκε επί ημερών της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά

(ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και διόλου τυχαία πριν από λίγες εβδομάδες ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ είχε επισκεφτεί το Πεκίνο και είχε σειρά συναντήσεων με κινέζους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και τον πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ.

Κατά τη συνάντηση των Ξιαολί – Μητσοτάκη στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, αντηλλάγησαν απόψεις για τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των τροφίμων. Χαιρετίσθηκε, επίσης, ως σημαντική εξέλιξη η επικείμενη έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας – Πεκίνου, ενώ με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του πρεσβευτή της Κίνας στο Σουφλί, υπογραμμίστηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της βιομηχανίας μεταξιού.

Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας στη χώρα μας ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για την πορεία των κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας, καθώς και για την παρουσία της Κίνας στη φετινή ΔΕΘ.

Με την ευκαιρία ωστόσο συζητήθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο.

The post Η κρίση στην Κορέα στο τραπέζι της συνάντησης Μητσοτάκη με τον κινέζο πρεσβευτή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα