Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναίρεσε ως απαράδεκτο απαλλακτικό βούλευμα για παιδόφιλο

Το απαλλακτικό βούλευμα δικαστικού συμβουλίου για παιδόφιλο ο οποίος κατηγορείτο για αποπλάνηση και βιασμό 12χρονου κατ’ εξακολούθηση, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία ζήτησε την αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι το εν λόγω βούλευμα δεν έχει την απαιτούμενη ειδική

και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Διαπίστωσε επίσης πλημμέλειες, ασάφειες και αντιφάσεις, καθώς -όπως υπογραμμίστηκε- δεν ελήφθησαν υπόψη ουσιαστικές καταθέσεις και ειδικά αυτές του ανήλικου θύματος.

Το Ποινικό Τμήμα αναίρεσε το βούλευμα και ανέπεμψε την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο της επαρχιακής πόλης, το οποίο όμως θα συγκροτηθεί από άλλους δικαστές αντί εκείνων που δίκασαν την πρώτη φορά.

Στη σχετική απόφαση αναφέρεται ότι ο 12χρονος έπεσε θύμα του 32χρονου παιδόφιλου -ιδιοκτήτη καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος στο τόπο κατοικίας του νεαρού- με πρόσχημα το κοινό τους ενδιαφέρον για τη μουσική.

Σύμφωνα με τον ανήλικο, η πρώτη φορά που αρνήθηκε να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις του 32χρονου ήταν το 2001. Εκείνος όμως συνέχιζε να τον πιέζει σε διάφορες ευκαιρίες και τελικά το καλοκαίρι του 2003, τον παρέσυρε στο σπίτι της αδελφής του, όπου αφού κατανάλωσαν αλκοόλ, ζήτησε από τον ανήλικο να γδυθεί, απειλώντας τον ότι θα κάνει κακό στη μητέρα του και την αδελφή του αν δεν τον υπακούσει.

«Εγώ», αναφέρει στην κατάθεσή του το θύμα, «φοβούμενος και μη μπορώντας να ζητήσω βοήθεια από κανένα, καθώς δεν υπήρχε κανείς σπίτι, τον υπάκουσα και στη συνέχεια με βίασε».

Ο εκβιασμός αυτός, κατά δήλωσή του, διήρκεσε 6 χρόνια.

Ο νεαρός μαθητής εκμυστηρεύθηκε αρχικά σε συμμαθητή του ότι είχε πέσει θύμα βιασμού, όταν ακόμα ήταν στην Γ’ Γυμνασίου, και μετά από επίμονες προσπάθειες της μητέρας του, το είπε και σε εκείνη.

«Ο φόβος που του δημιούργησε αλλοίωσε όλη την προσωπικότητά του», λέει στην κατάθεσή της η μητέρα του, ενώ μετά την ενηλικίωσή του άρχισαν να εμφανίζονται οι ψυχολογικές συνέπειες όσων υπέμεινε στα χέρια του 32χρονου. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εμφάνισε ανυπέρβλητες δυσκολίες προσαρμογής κατά την στρατιωτική του θητεία, όπου τελικά εξέτισε θητεία αόπλου, ενώ κρατήθηκε προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού για απόπειρα βιασμού και ληστεία σε βάρος γυναίκας. Τότε από το ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών, διαγνώστηκε διπολική διαταραχή προσωπικότητας και ξεκίνησε φαρμακευτική αγωγή, ενώ στην συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δια απαγχονισμού. Μετά από όλα αυτά νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική.

The post Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναίρεσε ως απαράδεκτο απαλλακτικό βούλευμα για παιδόφιλο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα