Εξουδετέρωση βομβών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελευσίνα την Κυριακή

14:24 9/9/2017 - Πηγή: Protagon

Δύο βόμβες 500 λιβρών από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εντοπίστηκαν στην Ελευσίνα, στην περιοχή κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, οδηγώντας σε μεγάλη κινητοποίηση των αρχών για την εξουδετέρωσή τους που θα γίνει αύριο Κυριακή.

Στην ευρύτερη περιοχή της 112 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας έχει σημάνει συναγερμός και ήδη έχουν δοθεί εντολές για την εκκένωση των γύρω περιοχών.

Οι πολίτες πρέπει να απομακρυνθούν από τις εστίες τους σε ακτίνα 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο όπου βρέθηκαν οι βόμβες.

Το Γενικό Επιτελείο

Αεροπορίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 και από ώρα 07:30 έως 11:00, έχει προγραμματισθεί η εξουδετέρωση – καταστροφή δύο (2) μη εκραγέντων πυρομαχικών (βόμβες 500lbs) του Β’ παγκοσμίου Πολέμου, από την Ομάδα Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών της 112 Πτέρυγας Μάχης (112ΠΜ).

Για την επιχείρηση έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός Μονάδας (καθοδήγηση μέρους του ωστικού κύματος και θραυσμάτων εντός του αεροδρομίου και μείωση της έντασης του με τη δημιουργία αναχωμάτων, εκκένωση περιοχής περιμετρικά του σημείου ανεύρεσής τους) με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης επισφαλών καταστάσεων.

Επιπρόσθετα η Μονάδα πραγματοποίησε ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και των αστυνομικών τμημάτων των γειτονικών Δήμων (Ασπροπύργου, Μάνδρας και Ελευσίνας) δίνοντάς τους σχετικές οδηγίες για την όλη επιχείρηση.

Ανακοίνωση από τον δήμο Ασπροπύργου

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Ασπροπύργου ενημέρωσε για την επιχείρηση εξουδετέρωσης των βομβών τους πολίτες που διαμένουν, έχουν επιχειρήσεις ή εργάζονται στις περιοχές Αεροδρόμιο, Γκορυτσά, Τρύπα Αλεπούς, Κόκκινη Εκκλησιά, Ψάρι και Θερμοκήπια.

Επειδή το σημείο όπου θα λάβει χώρα η εξουδετέρωση των δύο βομβών συνορεύει με τη συνοικία Αεροδρόμιο, οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής, θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Επίσης, επιβάλλεται η μεταστάθμευση των οχημάτων τους έξω από την επικίνδυνη ζώνη.

Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων θα πρέπει να αφήσουν ανοιχτά τα τζάμια των σπιτιών και των άλλων εγκαταστάσεων τους, για να αποφύγουν τη θραύση τους στην περίπτωση έκρηξης. Καλούνται τέλος οι γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά τους για το ενδεχόμενο εκκωφαντικού θορύβου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του δήμου

Για τη φιλοξενία των κατοίκων της συνοικίας Αεροδρόμιο, ο Δήμος έχει φροντίσει να παραμείνουν ανοιχτές οι κτιριακές υποδομές του, ενώ θα υπάρχουν και λεωφορεία για τους κατοίκους που δεν διαθέτουν δικό τους μέσο.

Υπογραμμίζεται ότι η ζώνη που θα εκκενωθεί θα επιτηρείται από την Αστυνομία για την προστασία των περιουσιών των κατοίκων και των επιχειρήσεων.

Ακόμη, γίνεται γνωστό πως, λόγω της σοβαρότητας της επιχείρησης εξουδετέρωσης των βομβών, από πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής θα απαγορευθεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Ειρήνης, πρώην ΝΑΤΟ, ενώ θα μετασταθμεύσουν, σε ασφαλές σημείο, όλα τα μηχανοκίνητα μέσα και τα οχήματα που διαθέτει η 1η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (1η ΕΜΑΚ), η οποία εδρεύει στην ζώνη που πρέπει να εκκενωθεί.

The post Εξουδετέρωση βομβών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελευσίνα την Κυριακή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα