Ζάκυνθος: Αύξηση σε 19 Γαλάζιες Σημαίες για το 2018

14:22 9/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ενημέρωση για τον προγραμματισμό και τις προγραμματισμένες αναδιατάξεις στο πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες Ζακύνθου 2017-2018, προβαίνει το Τμήμα Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου.

Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνονται τα εξής:
«Για το 2018 ο σχεδιασμός προβλέπει την συνέχιση της ανάπτυξης του προγράμματος σε τρεις νέες παραλίες. Αυτές είναι οι παραλίες Αμμούδι στην Δ.Ε. Αλυκών, Γάϊδαρος στη Δ.Ε. Αρκαδίων και Πόρτο Κούκλα στη Δ. Ε. Λιθακιάς.
Παράλληλα, μετά από υπόδειξη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, φορέα πιστοποίησης για το πρόγραμα, θα

υπάρξουν εσωτερικές αναδιατάξεις στις υπάρχουσες παραλίες.
Συγκεκριμένα:
Η παραλία Χρυσή Ακτή αποσύρεται προσωρινά από το πρόγραμμα, λόγω μη επαρκούς αμμώδους επιφάνειας, που οφείλεται σε διάβρωση της παραλίας κατά τα τελευταία έτη. Δεδομένου ότι όλα τα υπόλοιπα κριτήρια καλύπτονται, η δυνατότητα επαναφοράς παραμένει εφόσον το θέμα της διάβρωσης διευθετηθεί στο μέλλον.
Η παραλία Λαγανάς Κεντρική αποσύρεται προσωρινά, λόγω μη δυνατότητας ναυαγοσωστικής κάλυψης. Η επιλεξιμότητα θα επανέλθει με τη διευθέτηση της ναυαγοσωστικής κάλυψης.
Οι παραλίες Μπανάνα Βασιλικού, Λαγανάς Zante Beach και Άγιος Σώστης εντάσσονται σε αναμόρφωση που ισχύει από τις 11/9 έως το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου για το πρόγραμμα και διατηρούν την επιλεξιμότητα και υποψηφιότητα για το 2018, οπότε και θα πραγματοποιηθούν βελτιώσεις και άλλες απαραίτητες επεμβάσεις.
Η τελική προγραμματιζόμενη εικόνα για το 2018 προβλέπεται να βρει τη Ζάκυνθο με υποψήφιες για βράβευση για 19 σημαίες, αύξηση κατά μία από τη φετινή χρονιά 2017».

Keywords
Τυχαία Θέματα