Εξηγήσεις από τον Κοντονή για τις «επαφές Καμμένου με ισοβίτη» ζητά η ΝΔ

Απαντήσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά με νέα ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο να συνδέεται με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη

και μάλιστα να παρεμβαίνει στην εν εξελίξει ακροαματική διαδικασία του καταδικασμένου, προκειμένου να ενοχοποιήσει συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Στην ανακοίνωσή του, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος κάνει λόγο για «σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Καρφί αλλά και σε παλαιότερο της εφημερίδας Real News.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημειώνει ότι ανακύπτει «σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα από το δημοσίευμα της Εφημερίδας “Καρφί” της 17ης Ιουνίου, το οποίο εμφανίζει τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος».

Υπογραμμίζει, ότι «ο εν λόγω ισοβίτης σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στο φύλο της Κυριακής, 28/5/2017 της Εφημερίδας “Real News”, είχε ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του στη φυλακή και του ζήτησε να καταθέσει ενώπιον εισαγγελικής λειτουργού κατά τρόπο, ώστε να επηρεάσει ουσιωδώς την έκβαση συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, με αντάλλαγμα τη στήριξη της κυβέρνησης, ώστε ο ίδιος να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης».

Αφού επισημαίνει ότι η προφανής αυτή παρέμβαση «επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Αμυνας σε χθεσινή του ανακοίνωση», ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή εάν «είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας» και «εάν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους απαράδεκτες παρεμβάσεις αναρμόδιων υπουργών».

Για την ερώτηση που θα κατέθετε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης είχε προϊδεάσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», το πρωί της Δευτέρας. Ο Αδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι «δεν έχει υπάρξει παρόμοια περίπτωση στην ελληνική ιστορία ένας υπουργός να παρεμβαίνει σε εν εξελίξει ανακριτική διαδικασία μεταξύ της Δικαιοσύνης και ενός ισοβίτη».

Υπογράμμισε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν έχει θεσμική ιδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο και ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, τον μισό ποινικό κώδικα και την ηθική και υπογράμμισε ότι ο υπουργός Αμυνας και ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία την Κυριακή, με την οποία ρωτούσε τον κ. Καμμένο αν επικοινώνησε με οποιονδήποτε τρόπο με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη και αν γνωρίζει κάτι για την υπόθεση που αγνοούν όλοι οι άλλοι…

Ο ίδιος ο κ. Καμμένος είχε απαντήσει λέγοντας: «Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του «Noor 1″. Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο υπουργό».

The post Εξηγήσεις από τον Κοντονή για τις «επαφές Καμμένου με ισοβίτη» ζητά η ΝΔ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα