«Ευλογημένη» Lamborghini με την υπογραφή του Ποντίφικα

Μπορείτε να φανταστείτε τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας να μετακινείται πάνω σε μία λευκή Lamborghini με επιχρυσωμένες γραμμές και τη δύναμη 610 αλόγων;

Και όμως, ο Ποντίφικας είναι από την Τετάρτη ιδιοκτήτης ενός πανάκριβου σπορ αυτοκινήτου, αξίας σχεδόν 180.000 ευρώ, με το οποίο ωστόσο, δεν σκοπεύει να.. αντικαταστήσει το popemobile με το οποίο μετακινείται, αλλά θα το διαθέσει προς πώληση σε δημοπρασία, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για τις ανάγκες της Eκκλησίας.

Ο Ποντίφικας ευλογεί το μοντέλο – πιστοί και άπιστοι σταυροκοπιούνται (Osservatore Romano/Handout via Reuters)

Oπως δήλωσε το Βατικανό, όλα τα χρήματα θα διατεθούν σε έργα που θα βοηθήσουν τους χριστιανούς σε περιοχή του Ιράκ να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους που καταστράφηκαν από μαχητές του ισλαμικού κράτους.

Θα διατεθούν, επίσης, χρήματα και σε γυναίκες θύματα σωματεμπορίας και καταναγκαστικής πορνείας καθώς και σε δυο ομάδες Ιταλών, που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στην κεντρική Αφρική.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ωστόσο, δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί δίπλα στο εντυπωσιακό αυτοκίνητο, το οποίο είναι κατάλευκο, με χρυσές ρίγες, ώστε να ταιριάζει απόλυτα με την εικόνα του επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας. Ο αργεντινός ποντίφικας μάλιστα, έβαλε την υπογραφή του πάνω στη Lamborghini Huracan, ώστε να γίνει συλλεκτική, να ανεβάσει την αξία της και να αποφέρει περισσότερα κέρδη από τη δημοπρασία στον οίκο Sotheby’s.

Κατάλευκο, με χρυσές ρίγες, όπως τα άμφια του θρησκευτικού ηγέτη (Osservatore Romano/Handout via Reuters)

Η τελετή αποκάλυψης και υπογραφής του… ευλογημένου αυτού supercar πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό με την παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου και του Στέφανο Ντομενικάλι, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Lamborghini. Μαζί τους ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και δύο τεχνικοί – εργάστηκαν για τη δημιουργία της ειδικής αυτής έκδοσης.

Η Lamborghini έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στον τομέα της φιλανθρωπίας. Εκτός από τη συνεργασία με το Βατικανό, χρηματοδοτεί οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση της διακίνησης ιερόδουλων γυναικών και προσφύγων.

He's known for riding in a Popemobile, but Pope Francis just received a brand-new sports car — a sleek white Lamborghini that will be auctioned off for charity. https://t.co/O1SsFyExVs pic.twitter.com/0BOMSSCgzw

CBS News (@CBSNews) November 15, 2017

Πάντως, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αποδέκτης ενός πανάκριβου οχήματος. Το 2014 η Harley Davidson είχε δωρίσει στον Ποντίφικα ένα από τα μοντέλα της, το οποίο πωλήθηκε σε δημοπρασία 25 φορές πάνω από την αξία του, στα 280.000 ευρώ, ενώ το τζάκετ της ίδιας εταιρείας, το οποίο επίσης είχε δοθεί στον Πάπα, δόθηκε έναντι 65.000 ευρώ!

Ο Πάπας Φραγκίσκος, πάντως, απαρνήθηκε τις παπικές λιμουζίνες που χρησιμοποιούνταν από τους προκατόχους του για χάρη ενός απλού μπλε Ford Focus.

The post «Ευλογημένη» Lamborghini με την υπογραφή του Ποντίφικα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα