Ερχεται το πρώτο Mall για μαριχουάνα

Η αποποινικοποίηση της κάνναβης, της μαριχουάνας και γενικώς των μαλακών ναρκωτικών κάνει και κάτι άλλο, εκτός από την προσαρμογή στα νέα δεδομένα και στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Αναπτύσσει την οικονομία.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ αποποινικοποίησαν τα τελευταία χρόνια τη χρήση μαριχουάνας και απλοποίησαν την πρόσβαση σε αυτήν. Και, όπως καταλαβαίνετε, η Μέκκα του καπιταλισμού και του καταναλωτισμού έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα

από τον καθέναν. Εβγαλε λεφτά από αυτό. Πολλά λεφτά. Και τώρα ήρθε η ώρα να βγάλει περισσότερα.

Στο Τρινιδάδ του Κολοράντο, πρόκειται να ανοίξει μέσα στους επόμενους δύο μήνες το πρώτο εμπορικό πολυκατάστημα με επίκεντρο… το χόρτο. Ηδη, αρκετές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον κλάδο και ο τζίρος που κάνουν είναι ασύλληπτος. Δεν μιλάμε για εκατομμύρια, μιλάμε για δισεκατομμύρια.

Οι Κρις Ελκινς και Σον Σέρινταν βρίσκονται πίσω από το φιλόδοξο επαγγελματικό project, το οποίο στοχεύει στην ολοκληρωτική μετατροπή της πόλης σε… ναό της μαριχουάνας.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
«Οι νόμοι της πόλης είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε για τα σχέδιά μας. Μας επιτρέπεται να βάλουμε ένα, δύο, τρία, ακόμη και πέντε, όσα μαγαζιά θέλουμε, ακόμη και το ένα δίπλα στο άλλο. Απ’ όσο γνωρίζουμε είναι το μοναδικό μέρος στην πολιτεία του Κολοράντο που μπορεί να γίνει αυτό», αναφέρει ο Ελκινς, μιλώντας στον τοπικό σταθμό KRDO. Αν και το αρχικό πλάνο μιλούσε για 17 καταστήματα μέσα στο Mall, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έχει ενημερώσει τους επενδυτές πως κάθε πολυκατάστημα μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι πέντε το πολύ μαγαζιά με το ίδιο προϊόν. Εντάξει, δεν είναι και λίγα…

Η πόλη του Τρινιδάδ δεν φημίζεται για τις επιχειρήσεις της. Και οι δύο επενδυτές πίσω από το Mall ελπίζουν πως τα πλάνα τους θα φέρουν κι άλλες θέσεις εργασίας. Και έχουν κάθε λόγο να το πιστεύουν αυτό, αφού οι τέσσερις από τις πέντε άδειες που θα υπάρξουν έχουν, ήδη, πωληθεί σε κόσμο που ήθελε να ρίξει τα λεφτά του στην αγορά. Και να φανταστείτε πως δεν έχει δοθεί καν το τελικό ΟΚ από το δημοτικό συμβούλιο για τα εγκαίνια τον Απρίλιο. Ακόμη όλα παραμένουν σε επίπεδο σχεδιασμού. Ετοιμότητα μεν, σε αναμονή δε.

Δεν είναι γι αυτό που νομίζεις…

Προφανώς, όπου… μυρίζει χρήμα υπάρχει και κόσμος που ξινίζει. Ωστόσο, οι αντιδράσεις δεν προέρχονται από μεγάλη μερίδα των κατοίκων του Τρινιδάδ. Και σίγουρα δεν είναι για τους λόγους που μπορεί αν βάζει το μυαλό σας. Μερίδα κατοίκων διαφωνεί με το άνοιγμα του εμπορικού πολυκαταστήματος, όχι γιατί τα παιδιά τους θα έχουν κακή επιρροή ή γιατί θα είναι ακόμη πιο εύκολο να έχουν πρόσβαση στο… μαγικό χόρτο. Αυτό συμβαίνει έτσι κι αλλιώς, όλες οι πόλεις της πολιτείας του Κολοράντο είναι γεμάτες με marijuana shops. Αυτό που τους ενοχλεί είναι πως έτσι είναι αυξημένες οι πιθανότητες να συχνάζουν –και γιατί όχι να διαμένουν- εντός του Mall άστεγοι. Είναι κάτι που, βλέπετε, χαλά την αισθητική τους. Αν και δεν είναι μόνο αυτοί. «Δεν έχω πρόβλημα με το χόρτο ή με όσους το χρησιμοποιούν. Αλλά είμαι σίγουρη πως αυτό θα φέρει περισσότερους κλέφτες στη γειτονιά μας», τονίζει η Ταμάρα Τζόνσον, κάτοικος της πόλης.

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμη το πρώτο βήμα. Δεν έχει αποποινηκοποιηθεί καν η χρήση μαλακών ναρκωτικών; Εσείς τι πιστεύετε; Πρέπει να γίνει; Πριν μας πείτε την άποψή σας στα σχόλια, δείτε το παρακάτω video.

The post Ερχεται το πρώτο Mall για μαριχουάνα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα