Επίθεση σε Τόσκα από Καμίνη και κόμματα για το χάος στα Εξάρχεια

Την επομένη της 6ης Δεκεμβρίου, μίας ακόμη επετείου της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που σημαδεύτηκε από τις γνωστές οδομαχίες στο κέντρο της Αθήνας, τα συνεργεία του δήμου έπιασαν δουλειά. Κάδοι καμμένοι και αναποδογυρισμένοι, οι δρόμοι γεμάτοι με πέτρες και τμήματα μαρμάρου και τσιμέντου που ξηλώθηκαν από τα πεζοδρόμια, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, όλα τα ίχνη της πεντάωρης «μάχης» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα Εξάρχεια ήταν εκεί.

«Παρακολουθώ με αγανάκτηση να μετατρέπονται

τα Εξάρχεια, για μία ακόμη φορά, σε πεδίο μάχης. Είναι απαράδεκτο ο σχεδιασμός ΕΛ.ΑΣ να αγνοεί ότι στα Εξάρχεια ζουν πολίτες που έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλο πολίτη», δήλωνε ήδη από το βράδυ και ενώ έβλεπε τα Εξάρχεια να παραδίδονται στην πόλη από την ανεπάρκεια της ΕΛ.ΑΣ, ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης. Κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει τις ευθύνες της. «Ευθύνες για τον εγκλωβισμό των κατοίκων των Εξαρχείων σε ασφυκτικό κλοιό τυφλής βίας από τη μία, και επιχειρησιακής ανεπάρκειας από την άλλη», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ευθύνες στην κυβέρνηση επέρριψε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Φαίνεται ότι για την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Προστασίας αναφέρεται στο ιδιότυπο άβατο των Εξαρχείων, παρά στο σύνολο των πολιτών», ανέφερε η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επεσήμανε ότι «για μία ακόμη φορά επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το κέντρο της Αθήνας έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των γνωστών – αγνώστων».

Στέλνοντας ένα μήνυμα για τις προθέσεις του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, η ανακοίνωση επανέλαβε ότι «με την πολιτική αλλαγή στη χώρα, ο νόμος, η τάξη και η ασφάλεια των πολιτών θα αποκατασταθούν άμεσα».

Για το «βαθύ χασμουρητό» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, έκανε λόγο στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«»Οι «Αθανάσιοι Διάκοι» όπως τους είχε χαρακτηρίσει ο πολιτικός πατέρας και μέντορας του κ. Τσίπρα έκαψαν και χθες τα Εξάρχεια», δήλωσε. «Τις προηγούμενες ημέρες είχαν εξοπλίσει τις ταράτσες με μολότοφ, είχαν μοιράσει «προσκλητήρια» και «προειδοποιήσεις», είχαν μεταφέρει ένα νταμάρι πέτρες στα στενά και το υπουργείο Προστασίας του πολίτη συνέχιζε το βαθύ χασμουρητό του».

Ανδρες της Αστυνομίας μπροστά από τις φλόγες κατά τη διάρκεια των οδομαχιών το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου (INTIMENEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η πολιτική που ακολουθεί ο κ. Τόσκας είναι το δόγμα «ας τους να κάψουν, να ξεθυμάνουν». Αλλά «κάποιος πρέπει να του πει «ως εδώ». Καλούμε τον δήμο, τα δημοκρατικά κόμματα και τους εκπροσώπους των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής των Εξαρχείων να συνεργασθούμε και να αποφασίσουμε τι θα γίνει επιτέλους με την πόλη μας. Θα την αφήσουμε έρμαιο στους χουλιγκάνους και τους ναρκέμπορους ή θα την προστατεύσουμε. Θα ξαναγίνουν τα Εξάρχεια γειτονιά; Ή θα συμβιβασθούμε με την μετατροπή τους σε έρημο τόπο και άβατο για κάθε λογής εγκληματίες;»

Το «ως εδώ» αυτή τη φορά πρέπει να ακουστεί μέχρι το ερμητικά κλειστό και καλά φυλασσόμενο Μέγαρο Μαξίμου.

The post Επίθεση σε Τόσκα από Καμίνη και κόμματα για το χάος στα Εξάρχεια appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα