Επίθεση σε ζωντανή μετάδοση σε συνεργείο του ΣΚΑΪ έξω από σχολείο στο Ωραιόκαστρο

Σε ένα βίαιο ξέσπασμα εξελίχθηκε η συγκέντρωση ανθρώπων που διαδηλώνουν κατά της φοίτησης προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Ωραιόκαστρου. Ατομα που δηλώνουν μέλη της αυτοπροσδιοριζόμενης ως «Πατριωτικής Ενωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» επιτέθηκαν στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΣΚΑΪ, διακόπτοντας τελικά την απευθείας μετάδοση.

Στο βίντεο φαίνονται άνθρωποι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους να φωνάζουν στην ανταποκρίτρια του ΣΚΑΙ «φύγε από εδώ» ενώ παράλληλα εκείνη τους ζητά να «δείξουν το

πρόσωπό τους» και να «μην τραβάνε το handsfree της» και προσπαθεί να συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Συνεχίζονται οι φωνές, ενώ παράλληλα κάποιος καλύπτει την κάμερα με το χέρι του, μέχρι που ένας από τους συγκεντρωμένους βρίζει τη δημοσιογράφο («καριό…») και τη χτυπά στο χέρι. Τότε διακόπηκε η σύνδεση.

Οι διαμαρτυρόμενοι βρίσκονταν από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από σχολείο της περιοχής, όπου άρχισαν μαθήματα εννέα προσφυγόπουλα.

Κρατούσαν ελληνικές σημαίες και σημαίες με το δικέφαλο αετό του Βυζαντίου, και διαμαρτύρονταν κατά της ένταξης παιδιών προσφύγων στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υγειονομικοί έλεγχοι. Σε κοντινή απόσταση, την ίδια ώρα, διεξαγόταν αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ στην περιοχή βρίσκονταν και αντιεξουσιαστές. Δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να αποτρέψουν συμπλοκή μεταξύ των δύο ομάδων.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ένας νεαρός τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, που μετέφερε τον άνδρα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ο τραυματίας φέρει κακώσεις στο πρόσωπο. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πρόκειται για μέλος της «Πατριωτικής Ενωσης».

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν την προγραμματισμένη αποχώρηση των παιδιών που φοιτούν στη συγκεκριμένη δομή εκπαίδευσης προσφύγων. Μετά και την παραλαβή του τραυματία από το ασθενοφόρο τα μέλη και των δύο ομάδων αποχώρησαν από την περιοχή του σχολείου.

Την περασμένη Παρασκευή, περίπου 15 άτομα, μέλη της «πατριωτικής ένωσης» προσπάθησαν να αλυσοδεθούν μπροστά από την αυλόπορτα του σχολείου ώστε να αποτρέψουν την είσοδο των νέων μαθητών. Δεν το κατόρθωσαν καθώς στο σημείο υπήρχε και διμοιρία των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν έναν άνδρα ο οποίος επιχείρησε να ανέβει την καγκελόπορτα του σχολείου.

The post Επίθεση σε ζωντανή μετάδοση σε συνεργείο του ΣΚΑΪ έξω από σχολείο στο Ωραιόκαστρο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα