Επιστρέφει το «Lion King» με τον ίδιο Μουφάσα!

Οσοι έκαναν τα πρώτα τους βήματα τη δεκαετία του 1990 έχουν ένα κοινό παιδικό τραύμα. Το θάνατο του Μουφάσα. Ο ήχος από τον καλπασμό των γνκου, τα πετραδάκια που πέφτουν την ώρα που προσπαθεί ο βασιλιάς των λιονταριών να σκαρφαλώσει στον βράχο, η δραματική κλιμάκωση της μουσικής –η σύνθεση του Χανς Ζίμερ είναι βασισμένη στο Ρέκβιεμ του Μότσαρτ- το πράσινο χρώμα που λάμπει αηδιαστικά μέσα από τα σχιστά μάτια του Σκαρ, η κραυγή βοήθειας «Αδελφέ, βοήθησέ με» και η ειρωνική, αργή απάντηση «Ζήτω ο βασιλιάς» (Long live the king).

Οι σκουρόχρωμες πατούσες που αρπάζουν με δύναμη τα πόδια που έχουν γαντζωθεί στον βράχο και… η πτώση του Μουφάσα στο κενό.

Μπορείτε να ξαναζήσετε αυτή τη σκηνή; Θα βλέπατε το ριμέικ της καλύτερης ταινίας animation όλων των εποχών, με την ίδια φωνή, τον ίδιο ηθοποιό στον ρόλο του Μουφάσα; Ναι! Είναι επίσημο. Ο Τζον Φαβρό, σκηνοθέτης του πρώτου «Iron Man» και της τελευταίας εκδοχής του «Βιβλίου της Ζούγκλας» έχει υπαινιχθεί εδώ και μήνες ότι το επόμενο πρότζεκτ του θα αφορά το βασίλειο των ζώων.

Looking forward to working with this legend. #Mufasa pic.twitter.com/1LszbWrcYT

— Jon Favreau (@Jon_Favreau) February 18, 2017

Τώρα επανήλθε για να αποκαλύψει ότι τον Μουφάσα (τη φωνή του) θα υποδυθεί -ξανά!- ο τεράστιος, 86 ετών πλέον, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με αυτόν τον θρύλο», έγραψε στο Twitter.

Και στον ρόλο του γιου του, Σίμπα θα βρεθεί ένας νέος, φρέσκος ηθοποιός, κωμικός και ράπερ (με το ψευδώνυμο Childish Gambino), ο Ντόναλντ Γκλόβερ. Το ανακοίνωσε και αυτό ο αμερικανός σκηνοθέτης στο Twitter υπενθυμίζοντάς μας ένα από τα αγαπημένα τραγούδια της παραγωγής: «I just can’ t wait to be king».

Είναι και λίγο προσωπικός ο λόγος για τον οποίο ο Φαβρό επέλεξε τον 33χρονο ηθοποιό για τον Σίμπα. «Βλέπω το πρόσωπό σου κάθε μέρα όταν ξυπνάω τον 15χρονο γιο μου γιατί έχει την αφίσα στου στην πόρτα του!», του είπε όταν τον γνώρισε για πρώτη φορά από κοντά, τον περασμένο Δεκέμβριο.

I just can’t wait to be king. #Simba pic.twitter.com/wUYKixMBJI

— Jon Favreau (@Jon_Favreau) February 18, 2017

Ο σκηνοθέτης ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2016 ότι θα αποπειραθεί να δημιουργήσει τη νέα έκδοση του «Βασιλιά των Λιονταριών», δηλαδή αφού είχε διαβεβαιωθεί ότι η πρώτη του απόπειρα να παρουσιάσει σε live-action παραγωγή το «Βιβλίο της Ζούγκλας» πέτυχε – άλλωστε η Disney και ο Φαβρό ετοιμάζουν ένα σίκουελ!

Είναι μία γενναία απόφαση όχι μόνο γιατί ερεθίζει τις βαθύτερες συναισθηματικές αναμνήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων αλλά επειδή μιλάμε για την πιο πετυχημένη παραγωγή της Disney, με παγκόσμιο box office των 968,8 εκατ. δολαρίων.

«Το νέο πρότζεκτ θα ακολουθήσει το παράδειγμα του «Βιβλίου της Ζούγκλας»», τονίζει η Walt Disney Studios σε δελτίο Τύπου. Δηλαδή θα συμμετέχουν πραγματικοί ηθοποιοί με τη φωνή τους και την περφόρμανς τους και ύστερα οι παραγωγοί θα ντύσουν την ταινία με οπτικά εφέ και ό, τι τους παρέχει σήμερα η εξελιγμένη τεχνολογία. Ευτυχώς, η νέα ταινία θα παραμείνει μιούζικαλ και -ευτυχώς, ευτυχώς- θα ακούσουμε ξανά την υπέροχη μουσική του γερμανού συνθέτη Χανς Ζίμερ και τα τραγούδια του βρετανού Σερ Ελτον Τζον. Και οι δύο βραβεύτηκαν με Οσκαρ μουσικής και τραγουδιού το 1995.

Μένει να φανεί αν πίσω από τον Σκαρ με τα πράσινα μάτια θα βρεθεί ξανά ο υπέροχος βρετανός ηθοποιός Τζέρεμι Αϊρονς.

The post Επιστρέφει το «Lion King» με τον ίδιο Μουφάσα! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα