Επίθεση Γάτσιου σε ΝΔ: «Οσο αρνείται τις ευθύνες της παραμένει αφερέγγυα»

Ο σκληρός πυρήνας των μελών της Νέας Δημοκρατίας και το σχέδιο οικονομικής πολιτικής που βασίζεται στην περίφημη «επαναδιαπραγμάτευση» με τους δανειστές, είναι σύμφωνα με τον υποψήφιο για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Κωνσταντίνο Γάτσιο, τα βασικά και -ανυπέρβλητα, όπως εκτιμά- εμπόδια στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να παρουσιάσει μία περισσότερο αξιοπρεπή και αξιόπιστη ΝΔ με όσα είπε στη ΔΕΘ.

Όπως επισημαίνει

σε δήλωσή του ο κ. Γάτσιος, ο σκληρός πυρήνας των μελών της Νέας Δημοκρατίας, «που είναι συνδεδεμένος με σχέσεις ζωής και θανάτου με το πελατειακό κράτος» και κατ’ ουσία «επέβαλε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της περιόδου 2004-2009», δεν θα μπορούσε επ’ ουδενί «να δεχθεί μία, έστω και έμμεση, αναγνώριση εκ μέρους του αρχηγού της ΝΔ της ευθύνης που φέρει για τη σημερινή καταστροφή της χώρας».

Γι αυτό, όπως εκτιμά, όσο ο κ. Μητσοτάκης «δεν θα έχει το θάρρος να αποδεχθεί τις ευθύνες του κόμματός του, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να παραμένει ένας αναξιόπιστος και αφερέγγυος πολιτικός σχηματισμός στα μάτια της πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών».

Το δεύτερο εμπόδιο αφορά την οικονομική πολιτική που ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι θα εφαρμόσει όταν έρθει στην εξουσία. «Ουσιαστικά», σημειώνει ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, «η βασική ιδέα του οικονομικού του προγράμματος είναι μία επανάληψη του ίδιου έργου που έχει παιχτεί άλλες δύο φορές προηγουμένως, από τους κ.κ. Τσίπρα και Σαμαρά: ότι, δηλαδή, θα διαπραγματευτεί, όπως ισχυρίζεται, με τους δανειστές για να πετύχει μείωση των απαιτούμενων πρωτογενών πλεονασμάτων».

Η δήλωση του κ. Γάτσιου με αφορμή την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ έχει αναλυτικά ως εξής:

«Όπως αποδείχτηκε και χτες στη ΔΕΘ, η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να παρουσιάσει μια περισσότερο αξιοπρεπή και αξιόπιστη ΝΔ προσκρούει σε δύο ανυπέρβλητα εμπόδια.
Πρώτο εμπόδιο είναι ο σκληρός πυρήνας των μελών της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με σχέσεις ζωής και θανάτου με το πελατειακό κράτος και ο οποίος, άλλωστε, επέβαλε κατ’ ουσία τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό τής περιόδου 2004-2009 στην άβουλη τότε –και μοιραία για την πατρίδα μας– ηγεσία του κόμματος. Επ’ ουδενί δε θα μπορούσε να δεχτεί ο πυρήνας αυτός κάποια, έστω και έμμεση, αναγνώριση εκ μέρους του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας τής ευθύνης που το κόμμα αυτό φέρει για την σημερινή καταστροφή της χώρας.
Όσο όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει το θάρρος να αποδεχθεί τις ευθύνες του κόμματός του, να τις κατονομάσει και να τις περιγράψει –κάτι που δεν έκανε ούτε και χθες– η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να παραμένει ένας αναξιόπιστος και αφερέγγυος πολιτικός σχηματισμός στα μάτια της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών που έχουν αντιληφθεί πλέον τι συμβαίνει: δυστυχώς, η Ελλάδα δεν έχει ένα αξιόπιστο αστικό, συντηρητικό κόμμα που θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά για την πρόοδο της χώρας.

The post Επίθεση Γάτσιου σε ΝΔ: «Οσο αρνείται τις ευθύνες της παραμένει αφερέγγυα» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα