Ενα εκατομμύριο επιπλέον τουρίστες στην Αθήνα χάρη στο Ελληνικό

Δύο μέρες, 1.500 βιογραφικά, ή 31 βιογραφικά την ώρα. Ή ένα βιογραφικό κάθε δύο λεπτά. Η σύμβαση για την επένδυση στο Ελληνικό ψηφίστηκε από τη Βουλή το βράδυ της Τρίτης, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Και όπως ανέφερε το πρωί της Παρασκευής ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, που έχει αναλάβει το κολοσσιαίο αυτό σχέδιο ανάπλασης και ανάπτυξης του χώρου του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, από τη στιγμή που εγκρίθηκε η επένδυση

από τη Βουλή, στην εταιρεία του έχουν ήδη κατατεθεί 1.500 βιογραφικά!

Ο κ. Αθανασίου μίλησε το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ και περιέγραψε τα πρώτα βήματα και τις εξελίξεις από εδώ και στο εξής. Απομένει ένα ακόμη μικρό ορόσημο, αυτό της 14ης Νοεμβρίου – μέχρι τότε, εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development θα πρέπει να έχει κυρωθεί η τελική συμφωνία, ώστε μετά να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Ο κ. Αθανασίου εξήγησε επίσης ότι πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο διεθνής διαγωνισμός για τη δημιουργία καζίνο και μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή. Οταν θα ολοκληρωθεί το έργο και οι εγκαταστάσεις της ανάπλασης του Ελληνικού «ένα εκατομμύριο τουρίστες επιπλέον θα έρχονται στην Αττική» σημείωσε ο επικεφαλής της Lamda.

Είναι προφανές ότι το Ελληνικό θα αλλάξει τον χάρτη. Και στην αγορά εργασίας.

«Από τη στιγμή που πέρασε η συμφωνία από τη Βουλή, κατατέθηκαν ήδη 1.500 βιογραφικά» είπε ο κ. Αθανασίου την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ. Μια μέρα νωρίτερα, μιλώντας στο δίκτυο CNBC, είχε εκτιμήσει ότι σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας, με τον συγκεκριμένο αριθμό να αυξάνεται στις 70.000 εντός πέντε έως επτά ετών.

Στη συνέντευξή του στο CNBC ο κ. Αθανασίου τόνισε πως «το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες» και κάλεσε τους ξένους επενδυτές να εμπιστευτούν την Ελλάδα.

«Θεωρούμε ότι ορισμένες επενδύσεις μπορούν να προσφέρουν επιστροφές έως και 15%» εξήγησε, κάνοντας ειδική μνεία στην αναγκαιότητα αύξησης των επενδύσεων.

«Για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, χρειαζόμαστε επενδύσεις» σημείωσε παράλληλα, προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να αποτελεί η προσέλκυση επενδύσεων και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών.

Οσον αφορά το σχέδιο ανάπτυξης στο Ελληνικό, ο κ. Αθανασίου είπε ότι η επένδυση θα συνεισφέρει στην οικονομία δισεκατομμύρια ευρώ και θα προσελκύσει εκατομμύρια τουριστών.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη και τον κόσμο» κατέληξε ο επικεφαλής της Lamda Development.

The post Ενα εκατομμύριο επιπλέον τουρίστες στην Αθήνα χάρη στο Ελληνικό appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα