Μαρινόπουλος: Στις 19 Οκτωβρίου εκδικάζεται η αίτηση για το άρθρο 106

11:51 30/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δικάσιμο για τις 19 Οκτωβρίου πήρε η αίτηση υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 βθ του πτωχευτικού κώδικα και το σχέδιο διάσωσης από την Σκλαβενίτης που κατατέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος προβλέπει «κούρεμα» των απαιτήσεων των προμηθευτών σε ποσοστό 50% ενώ το υπόλοιπο θα

εξοφληθεί εντός 60 ημερών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Σημειώνεται ότι οι απαιτήσεις όλων των εταιρειών του ομίλου Carrefour «κουρεύονται» κατά 92,21%.

Στη νέα εταιρεία, Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, που θα ανήκει στην εταιρεία Σκλαβενίτης μεταβιβάζεται το 79% περίπου των υποχρεώσεων της Μαρινόπουλος ύψους 1,18 δισ. ευρώ.

Η νέα εταιρεία θα εξοφλήσει το σύνολο των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει έναντι των τραπεζών έντοκα σε βάθος 20ετίας και αφού κεφαλαιοποιηθεί το σύνολο των τυχόν οφειλόμενων τόκων μέχρι την ημέρα ολοκλήρωσης της συναλλαγής με πενταετή περίοδο χάριτος.

Επιπλέον, η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εταιρείες leasing θα γίνει σε 36 ισόποσες μηνιαίες άτοκες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα καταβληθεί εντός 30 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης.

Επίσης, στη νέα εταιρεία μεταβιβάζονται χωρίς αντάλλαγμα όλα τα ιδιόκτητα ακίνητα της Μαρινόπουλος ΑΕ, με συμβολαιογραφικές πράξεις οι οποίες θα υπογραφούν εντός 30 ημερών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα