Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία-προεκλογική βάση της Λεπέν στο Παρίσι

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στο κτίριο που φιλοξενεί την έδρα της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, μόλις λίγες ημέρες πριν διεξαχθούν οι εκλογές στη χώρα.

Η απόπειρα εμπρησμού σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κτίριο που βρίσκεται στο Παρίσι. Οι πυροσβέστες έφτασαν άμεσα στο σημείο και έθεσαν «γρήγορα υπό έλεγχο» την πυρκαγιά που ξέσπασε στο ισόγειο του κτιρίου και «κατέστρεψε μια πόρτα και ένα χαλάκι», όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός τους.

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Μία οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Πολεμήστε την Ξενοφοβία» («Combattre la xénophobie») επικοινώνησε την Πέμπτη με το Γαλλικό Πρακτορείο και ανέλαβε την ευθύνη, διευκρινίζοντας ότι είχε χρησιμοποιήσει βόμβες μολότοφ. Παράλληλα, σε τοίχο σε κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης εντοπίστηκε η επιγραφή «FN vs KLX» (Front National vs Combattre la xénophobie).

Ο άνθρωπος που μίλησε στο τηλέφωνο με το Γαλλικό Πρακτορείο πρόσθεσε ότι πραγματοποίησε παρόμοια επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας της Ακροδεξιάς Présent, όπου και σύμφωνα με πληροφορίες έσπευσε ένας αστυνομικός για να κάνει ελέγχους για να επιβεβαιώσει ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για τους εργαζομένους.

«Υποθέτω πως πρόκειται εν προκειμένω για μια ενέργεια πιθανόν ενός ακροαριστερού γκρουπούσκουλου. Αυτά τα γκρουπούσκουλα αισθάνονται πλήρη ατιμωρησία εδώ και μήνες. Είναι εκείνοι που κατέστρεψαν καταστήματα, έκαψαν αυτοκίνητα σε διαδηλώσεις, που επιτίθενται στην αστυνομία», είχε δηλώσει νωρίτερα η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Ματιά Φεκί καταδίκασε την ενέργεια τονίζοντας: «Η δημοκρατική δημόσια συζήτηση διεξάγεται στις κάλπες, είναι εκεί που ο καθένας πρέπει να κάνει τις επιλογές του. Είμαστε σε επαφή με την ομάδα της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου και θα δούμε αν υπάρχει χώρος, αν είναι απαραίτητο (…), να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς ασφαλείας».

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες μόνο ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις θέλουν την κυρία Λεπέν να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο, αλλά να ηττάται με μεγάλη διαφορά από τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν στον αποφασιστικό δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου. Ωστόσο, η προεκλογική περίοδος χαρακτηρίζεται από τον μεγάλο αριθμό των αναποφάσιστων, καθώς ένας στους τρίτους ψηφοφόρους δηλώνει ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει ποιον θα στηρίξει.

The post Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία-προεκλογική βάση της Λεπέν στο Παρίσι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα