Για «δουλειές, δουλειές, δουλειές» δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα αντίμετρα είναι «φερετζές». Τα νέα μέτρα συνιστούν ένα νέο μνημόνιο που μάλιστα δεν εξασφαλίζει χρηματοδότηση για τη χώρα μας. Με τη Νέα Δημοκρατία οι έλληνες πολίτες μπορούν να περιμένουν ένα πράγμα: δουλειές. Είναι το τρίπτυχο των όσων είπε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιμένει στον διμέτωπο αγώνα, πρώτα αποδομώντας τα έργα και τις ημέρες του Αλέξη Τσίπρα και δεύτερον παρουσιάζοντας το δικό του όραμα για την Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο voria.gr, έκανε λόγο για ένα νέο μνημόνιο που περιλαμβάνει μέτρα χωρίς να εξασφαλίζει χρηματοδότηση για την Ελλάδα. Κατηγόρησε δε τον Πρωθυπουργό ότι «κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό με τα αντίμετρα» που δεν θα εφαρμοστούν, έχοντας ψηφίσει «δύο μνημόνια μέσα σε δύο χρόνια».

«Εως πρόσφατα οι ίδιοι έλεγαν ότι μια χώρα που βγαίνει από κρίση δεν μπορεί να παράγει υψηλά πλεονάσματα της τάξης του 3,5%, για πολλά χρόνια. Πώς, λοιπόν, θα έχουμε πλεονάσματα 5,5% και πως θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα; Είναι επομένως ψευτοαντίμετρα, είναι φερετζές για να καλύψουν τα σκληρά, τα επώδυνα μέτρα που επιβάλλουν, για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο (…) την ώρα που χτυπούν ανελέητα και κυνικά τους πιο αδύναμους», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηρίζοντας «βαλτωμένες», τις αλλαγές σε οικονομία και διοίκηση, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι παριστάνει τον «νεοφώτιστο μεταρρυθμιστή» ενώ έχει μία «κυβέρνηση ανίκανων να τις προωθήσουν από ιδεολογική αλλεργία, έλλειψη γνώσης και ανευθυνότητα».

Αναφερόμενος στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα διεκδικήσει από τους δανειστές μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% του Α.Ε.Π., έτσι ώστε να επιτευχθεί δημοσιονομικός χώρος ευελιξίας.

Ο ίδιος εγγυήθηκε πως με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιήσει, όταν αναλάβει την διακυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία, οι επενδύσεις που θα εισρεύσουν θα δώσουν ώθηση στην επιχειρηματικότητα δημιουργώντας νέες, «ποιοτικές θέσεις εργασίας».

«Πέρα από τη μείωση των φόρων (τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις, τη μείωση των συντελεστών για το φόρο εισοδήματος) οι πολίτες μπορούν να περιμένουν από εμάς ένα: Δουλειές, δουλειές, δουλειές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

The post Για «δουλειές, δουλειές, δουλειές» δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα