Διαμάχη Αδωνι Γεωργιάδη – «Αυγής» για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Παρενέργειες προκαλεί η υπόθεση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» καθώς και την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ και πρώην υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη. Αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή, την Τετάρτη, σχετικά με την πώληση του νοσοκομείου.

Με τίτλο «Ακρως εμπιστευτικόν το ξεπούλημα του «Ντυνάν»» η εφημερίδα αναφέρεται σε «έγγραφο-φωτιά για Άδωνι Γεωργιάδη» και «μυστικό μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του τότε προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη, της Τράπεζας Πειραιώς και του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το μυστικό μνημόνιο κατανόησης με την υπογραφή Γεωργιάδη, που δεν πρωτοκολλήθηκε ποτέ και αφορούσε τη μεθόδευση για την πώληση του «Ντυνάν» σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρεται στη δικογραφία που έχει σχηματίσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριανός. Το συγκεκριμένο έγγραφο φέρεται να μην έχει πρωτοκολληθεί και η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία θα πρέπει να το αναζητήσει είτε από τον κ. Γεωργιάδη είτε από τους άλλους συνυπογράφοντες.

Στη δικογραφία για το νοσοκομείο Ντυνάν αναφέρεται ότι υπάρχει τριμερές σύμφωνο με ρήτρα εμπιστευτικότητας που έχει συνταχθεί στις 28 Μαρτίου 2014. Το σύμφωνο φέρεται να υπογράφηκε από τον τότε υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» και την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία αγόρασε το «Ντυνάν» μέσω θυγατρικής της.
Η ιδιαιτερότητα της περίπτωσης έγκειται, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι το σύμφωνο όχι μόνο έχει ρήτρα εμπιστευτικότητας, αλλά, σύμφωνα με παλιότερο έγγραφο του ΔΣ του νοσοκομείου, φέρεται να μην πρωτοκολλήθηκε με απαίτηση του κ. Γεωργιάδη.

Η αντίδραση του Αδωνι Γεωργιάδη

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ παραδέχτηκε ότι η συμφωνία δεν έχει πρωτοκολληθεί και πως αυτό είναι θέμα του νοσοκομείου ενώ έκανε λόγο για «παρακμή της πάλαι ποτέ προοδευτικής Αριστεράς».
Όσον αφορά στην ρήτρα εμπιστευτικότητας, εξήγησε ότι αυτό ζητήθηκε από την τράπεζα γιατί «θεωρήθηκε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Τράπεζας Πειραιώς και δεν ήθελε να γνωρίζουν οι ανταγωνιστές της τους όρους».
Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα σχολίασε το δημοσίευμα της Αυγής, αναρωτούμενος: «Επιτρέπεται να έχουν τέτοιο δημοσίευμα και να μην με έχουν πάρει ένα τηλέφωνο;».

Δείτε εδώ το δημοσίευμα του protagon για το Ερρίκος Ντυνάν

The post Διαμάχη Αδωνι Γεωργιάδη – «Αυγής» για το «Ερρίκος Ντυνάν» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα