Σφοδρή επίθεση Ν. Παπαδόπουλου κατά ΠτΔ

Έντονη κριτική στον Ν. Αναστασιάδη από τον Ν. Παπαδόπουλο

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά της πολιτικής στο Κυπριακό του Νίκου Αναστασιάδη, με αφορμή και τη δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη Δευτέρα, προς τον κυπριακό λαό.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η δήλωση του Προέδρου «συνιστά επίσημη παραδοχή της αποτυχίας της πολιτικής του στο

Κυπριακό», και ότι «ουσιαστικά επέρριψε ευθύνες στον ίδιο και παραδέχτηκε ότι η Γενεύη δεν είχε αποτέλεσμα», και έκανε λόγο για διάγγελμα δίχως ουσία, προτάσεις και στρατηγική. «Στο διάγγελμα του μας είπε ότι ουσιαστικά η Τουρκία είναι αδιάλλακτη», είπε.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης αρνείται να δώσει στις πολιτικές δυνάμεις το τρίπτυχο των συγκλίσεων, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό οι πολιτικές δυνάμεις να γνωρίζουν τα δεδομένα των διαπραγματεύσεων.

Στην ουσία, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, δεν υπάρχουν συγκλίσεις, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη «δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή», «συγκρούεται με προηγούμενες συμφωνίες». Ωστόσο, εξέφρασε συμφωνία με την πρόταση να συζητηθεί κατά προτεραιότητα το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, αν και, όπως ανέφερε, «πλέον είναι πολύ αργά».

Σε άλλο σημείο δήλωσε πως «δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις του Ερντογάν, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε εκ περιτροπής προεδρία, βέτο, αριθμητική ισότητα».

Ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Κύπρου, Μιχάλης Σοφοκλέους, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η μόδα του Τραμπ έχει περάσει».: «Διερωτώμαι γιατί κάποιοι συμπεριφέρονται λες και ήρθαν στην Κύπρο χθες». Χθες έμαθε τις τουρκικές θέσεις ο κ. Παπαδόπουλος;», προσέθεσε και τόνισε: «Είχε κάποιο πΠρόεδρο που πέτυχε να αλλάξει τις θέσεις της Τουρκίας; Ο Αναστασιάδης είναι ο μόνος που κατάφερε να φέρει την διεθνή κοινότητα δίπλα στην Κύπρο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα