Δεύτερη νύχτα μέσα στις λάσπες

Ακόμα μια δύσκολη νύχτα ανέμενε τους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής, της Νέας Περάμου και της ευρύτερης περιοχής που δίνουν τη μάχη με τα λασπόνερα.

Πάνω από όλα υπάρχει ο θρήνος για τους 16 νεκρούς και η αγωνία για τους αγνοούμενους, των οποίων ο αριθμός, δύο μέρες σχεδόν μετά την τραγωδία, παραμένει αδιευκρίνιστος. Πληροφορίες μιλούν για τέσσερα άτομα που αγνοούνται, αλλά από την ενημέρωση που έκανε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής στον Πρωθυπουργό στη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου, φαίνεται ότι είναι πέντε.

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδινε διαβεβαιώσεις

ότι υπάρχουν χρήματα και ταμειακή δυνατότητα για βοήθεια προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες, ενώ οι κηδείες των νεκρών θα γίνουν δημοσία δαπάνη.

Κλειστά για τα οχήματα παραμένουν τμήματα του οδικού δικτύου στη Δυτική Αττική, λόγω της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί στις 22:30 το βράδυ της Πέμπτης:

Στο 39ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στην περιοχή των Μεγάρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Στο 35ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στη Νέα Πέραμο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, στον κόμβο διυλιστηρίων, στο ρεύμα προς Νέα Πέραμο.
Στον κόμβο της Μάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.
Στο 4ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
Στη διασταύρωση Μάνδρας – Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα.
Στην οδό Στρατηγού Ροκα στο ύψος του σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.
Επίσης, η κυκλοφορίας έχει διακοπεί στη Λεωφόρο Σαλαμίνος, στη Σαλαμίνα, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής έως τη Λεωφόρο Φανερωμένης.

Στο μεταξύ, σφοδρή καταιγίδα έπληττε, περίπου, από τις δέκα το βράδυ την περιοχή της Αττικής, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις και την κυκλοφορία των οχημάτων. Μάλιστα, η ισχυρή βροχόπτωση συνοδευόταν και από κεραυνούς – στις περισσότερες περιοχές της Αττικής, από τον Πειραιά έως και τα βόρεια προάστια.

Σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας οι κεντρικοί δρόμοι και τα στενά είχαν μετατραπεί σε ποτάμια και πολλοί οδηγοί είχαν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους, καθώς η ορατότητα ήταν μηδενική.

Η Πυροσβεστική είχε δεχθεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από πολίτες, κυρίως σε περιοχές του παραλιακού δικτύου, τον Πειραιά και τα προάστια, αλλά και της Αίγινας.

Επίσης πολλά προβλήματα από πλημμύρες προκλήθηκαν και στις περιοχές των Λιοσίων και του Ιλίου.

Η κακοκαιρία αναμενόταν να συνεχιστεί -με αμείωτο ρυθμό- μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν τέσσερις Ρομά που «επισκέφθηκαν» πλημμυρισμένο εργοστάσιο στην περιοχή της Μάνδρας για να κάνουν πλιάτσικο. Το κουαρτέτο, συνελήφθη λίγα λεπτά μετά τις 08:30 το πρωί της Πέμπτης την ώρα που φόρτωνε ένα ψυγείο σε φορτηγάκι. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που περιπολούσαν, τους εντόπισαν να κινούνται ύποπτα και τη στιγμή που τους είδαν να πλησιάζουν στην είσοδο του πλημμυρισμένου εργοστασίου και να φορτώνουν ένα ψυγείο και διάφορα αντικείμενα που βρίσκονταν στο χώρο όρμησαν πάνω τους και τους πέρασαν χειροπέδες.

Στο μεταξύ και ενώ αργά το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησε και πάλι να βρέχει στη Αττική -έως και χαλαζόπτωση καταγράφηκε, ενώ οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια- η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι μετά την «Ευρυδίκη», που αφήνει πίσω της (κυριολεκτικά) σύντριμμα, μας έρχεται ο «Ζήνωνας». Ενας μεσογειακός κυκλώνας με τροπικά χαρακτηριστικά, που σε πρώτη φάση θα πλήξει Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα.

Οπως ανέφερε το meteo.gr, ενώ η «Ευρυδίκη» θα μας ταλαιπωρεί με ισχυρές βροχοπτώσεις ακόμη και την Παρασκευή (17/11), ο μεσογειακός κυκλώνας με το όνομα του αρχαίου έλληνα φιλόσοφου Ζήνωνα, θα εισβάλλει το Σάββατο (18/11) στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, με ανέμους που θα αγγίξουν τα 7-8 μποφόρ.

The post Δεύτερη νύχτα μέσα στις λάσπες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα