Χρυσαυγίτης βουλευτής μοίραζε προπαγανδιστικό υλικό σε μαθητές μέσα στη Βουλή!

Μια επιχείριση προσηλυτισμού μικρών παιδιών από χρυσαυγίτες, μέσα μάλιστα στη Βουλή, ήρθε στο φως κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων την Παρασκευής: όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης μαθητών του Γυμνασίου Αλμωπίας Πέλλας στο κτίριο του κοινοβουλίου, ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει προπαγανδιστικό υλικό της οργάνωσης

στα παιδιά.

Πρόκειται για τον Γιάννη Σαχινίδη, ο οποίος κατάγεται από την Πέλλα. Ο συγκεκριμένος μοίρασε συνολικά 45 σακούλες με φυλλάδια και αναμνηστικά της οργάνωσης στους μαθητές που επισκέφτηκαν τη Βουλή την περασμένη Τρίτη, 28 Μαρτίου.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής μοίρασε στους μαθητές μπρελόκ, στιλό και ημερολόγια της Χρυσής Αυγής, καθώς και φυλλάδιο με τον τίτλο «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ τότε, τώρα, πάντα, η συνέχεια…», το οποίο παρέπεμπε στις γνωστές ρατσιστικές θέσεις της οργάνωσης. Επίσης ένα ακόμη φυλλάδιο έφερε τον τίτλο «ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Οταν έγινε αντιληπτό το γεγονός, οι μαθητές επέστρεψαν το υλικό στους εκπαιδευτικούς τους και άμεσα συντάχθηκε απόρρητη αναφορά από τον φρούραρχο της Βουλής προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Από την πλευρά του ο Νίκος Βούτσης έθεσε άμεσα το ζήτημα επί τάπητος στη Διάσκεψη των Προέδρων, την Παρασκευή, όπου και πρότεινε την παραπομπή του βουλευτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Και τελικά αυτό αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία.

«Είναι κοινή πεποίθηση ότι η διανομή οποιουδήποτε προπαγανδιστικού υλικού εντός του Κοινοβουλίου σε ανήλικα παιδιά είναι ανεπίτρεπτη, πολλώ δε μάλλον υλικού που διαπνέεται από μισαλλοδοξία και ναζιστικού τύπου αναφορές περί φυλετικής ανωτερότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Η συζήτηση του περιστατικού προκάλεσε ένταση στη διάσκεψη, καθώς ήταν παρών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος -αναμενόμενα- αντέδρασε εκτοξεύοντας «απειλές» και ύβρεις.

The post Χρυσαυγίτης βουλευτής μοίραζε προπαγανδιστικό υλικό σε μαθητές μέσα στη Βουλή! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα