Ντάισελμπλουμ: «Η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί στις 7 Απριλίου»

Από την κυβέρνηση μπορούν να ελπίζουν. Μπορούν αν θέλουν και να καταγγέλλουν τα ΜΜΕ που είναι απαισιόδοξα μετά τα όσα συνέβησαν στο EuroWorking Group της Πέμπτης. Αλλά το γεγονός είναι ότι οι ελπίδες για κλείσιμο της αξιολόγησης ως το ορόσημο της 7ης Απριλίου είναι ελάχιστες, αν όχι μηδενικές. Το επανέλαβε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, που παραμένει πρόεδρος του Eurogroup.

«Η αξιολόγηση της Ελλάδας

δεν θα ολοκληρωθεί στο επόμενο Eurogroup» ξεκαθάρισε την Παρασκευή ο Ολλανδός

«Ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να την εγκρίνουμε σύντομα, αλλά αυτό δεν θα γίνει στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα, είναι πολύ νωρίς», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη.

Πρόσθεσε πάντως ότι «έχει σημειωθεί πολλή πρόοδος μεταξύ των ευρωπαίων πιστωτών και της Ελλάδας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

«Είναι πάντοτε δυνατό να συγκαλέσουμε ένα έκτακτο Eurogroup και αυτό δεν είναι επίσημη ανακοίνωση, αλλά η δυνατότητα παραμένει», επισήμανε ο Ολλανδός πολιτικός, o oποίος απάντησε αιχμηρά και σε όσους ζητούν την παραίτησή του.

Ο Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε «μειονότητα της μειονότητας» τους δεκάδες ευρωβουλευτές που τον καλούν να παραιτηθεί από την προεδρία του Eurogroup μετά τα σχόλιά του κατά των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Σύμφωνα με ολλανδικά ΜΜΕ, περισσότεροι από 70 από τους 751 συνολικά ευρωβουλευτές, έχουν ζητήσει την παραίτηση του Ντάισελμπλουμ.

«Πρόκειται για μειονότητα της μειονότητας» σχολίασε ο Ντάισελμπλουμ από Χάγη.

The post Ντάισελμπλουμ: «Η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί στις 7 Απριλίου» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα