Χρυσαυγίτες βουλευτές εισέβαλαν στην ΕΣΗΕΑ

Δεν είχε κοπάσει ο θόρυβος από τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, που την Κυριακή έκανε λόγο για ανάγκη προσπάθειας «ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας» και τρεις βουλευτές της οργάνωσης εισέβαλαν τη Δευτέρα το μεσημέρι σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ όπου γινόταν εκδήλωση για τις μειονότητες, βρίζοντας και φωνάζοντας συνθήματα.

Μέλη της ΧΑ είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από τα γραφεία

της ΕΣΗΕΑ, κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα. Στη συνέχεια ομάδα λίγων ατόμων ανέβηκε στον τρίτο όροφο όπου γινόταν εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για τις Συμφωνίες του Ελσίνκι με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών».

Ανάμεσα σε αυτούς που εισέβαλαν ήταν οι χρυσαυγότες βουλευτές Γιάννης Λαγός, Κώστας Μπαρμπαρούσης και Ηλίας Παναγιώταρος, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Αφού φώναξαν υβριστικά συνθήματα αποχώρησαν με στρατιωτικό παράγγελμα, σύμφωνα με μαρτυρίες. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης αναφέρουν ότι ζήτησαν αστυνομική προστασία αλλά δεν τους δόθηκε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας αυτή τη φορά γρήγορα αντανακλαστικά -μετά και τον σάλο με τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου-, έσπευσε να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών:

«Η εγκληματική οργάνωση έδειξε ξανά το πραγματικό της πρόσωπο. Η σημερινή εισβολή των νεοναζί σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ, με επικεφαλής τους υπόδικους βουλευτές Λαγό, Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση, οι προπηλακισμοί, τα υβριστικά συνθήματα και οι απειλές, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, ότι οι συγκεκριμένοι εγκληματίες δεν είναι τίποτε άλλο παρά γνήσιοι απόγονοι των Ταγμάτων Εφόδου και των εγχώριων συνεργατών των ναζί.

» Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό. Δημοκρατικό καθήκον κάθε πολίτη και κάθε πολιτικού κόμματος είναι η κοινωνική και πολιτική απομόνωση του εγκληματικού μορφώματος».

The post Χρυσαυγίτες βουλευτές εισέβαλαν στην ΕΣΗΕΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα