Κριτική από την αντιπολίτευση για τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου

Οι αναφορές του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου περί σύγκλισης με τη Χρυσή Αυγή έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που μιλούν για «πλήρη νομιμοποίηση» του κόμματος.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «μετά τις επισκέψεις κυβερνητικών βουλευτών στο Καστελόριζο, μαζί με τους ναζιστές Χρυσαυγίτες, ένας ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

ήρθε να υποστηρίξει ουσιαστικά, ότι πρέπει να υπάρχει σύγκλιση με τη Χ.Α. και να ενθαρρυνθεί η υπαγωγή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στους ‘θεσμούς της δημοκρατίας’».

»Η ευθύνη γι’ αυτά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αθώωσης της Χ.Α. βρίσκεται στην ίδια την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλων αστικών κομμάτων, που – αν μη τι άλλο – δεν έχουν διδαχθεί κι απ’ το με γεγονός, ότι ιστορικά η πολιτική κατευνασμού κι ανοχής απέναντι στο ναζισμό, συνέβαλε στο δυνάμωμά του».

Το Ποτάμι υπογραμμίζει ότι «μετά την εκδρομή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο, ήρθαν και οι δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου περί σύγκλισης!».

Προσθέτει ότι «ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης νομιμοποιεί πλήρως τη Χρυσή Αυγή την οποία προφανώς δεν θεωρεί πλέον εγκληματική οργάνωση.

»Θυμίζουμε ότι κατά την θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις, αντί για επιτάχυνση στην δίκη της ΧΑ για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει όλο και περισσότερο στον κ. Καμμένο. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και πρέπει να δώσει λόγο στην δικαιοσύνη, να απομονωθεί από τους πολίτες και τα δημοκρατικά κόμματα».

Τέλος, η Ενωση Κεντρώων σημειώνει ότι «μετά την σύγκλιση με τους ΑΝΕΛ, τώρα ο κ. Τσίπρας, μέσω Παρασκευόπουλου, επιδιώκει σύγκλιση και με τη Χρυσή Αυγή. Μπράβο, Αλέξη, προχώρα σε θέλει όλη η χώρα».

Από την πλευρά της η ΟΝΝΕΔ, με αφορμή και τις δηλώσεις του πρώην υπουργού για την αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας, αναφέρει ότι η συνέντευξη «συμπυκνώνει και συνοψίζει όλες τις νοσηρές αντιλήψεις που, παρά την προσδοκία πολλών για «κεντρώα στροφή», εξακολουθούν να είναι κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ: Με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, ο πρώην υπουργός τάχθηκε υπέρ της πολιτικής προσέγγισης της Χρυσής Αυγής, υπέρ της ανοχής της αστυνομίας απέναντι σε πράξεις βίας των αντιεξουσιαστών και υπέρ της αποποινικοποίησης του καψίματος της Ελληνικής σημαίας».

The post Κριτική από την αντιπολίτευση για τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα