Χαρδούβελης: «Ο Σόιμπλε περιμένει τον Τσίπρα στη γωνία»

Τους κινδύνους που ενέχει η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, επανέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περιμένει τον Αλέξη Τσίπρα «στη γωνία» και ότι ο φόβος του Grexit δεν είναι πια μεγάλος για την Ευρώπη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χαρδούβελης εξήγησε το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει από το μη κλείσιμο της αξιολόγησης (η

οποία έπρεπε να έχει κλείσει το αργότερο 5 Δεκεμβρίου 2016, όπως είχε θέσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας το χρονοδιάγραμμα). «Οσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο το χειρότερο» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και σημείωσε ότι το 45% των δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα, προειδοποιώντας πως «αν η οικονομία δεν πάει καλά το 2017 οι τράπεζες θα έχουν προβλήματα… Είναι σαν να έχει μπει ο ελέφαντας στο δωμάτιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, «αν κλείσουμε την αξιολόγηση και αυτοδεσμευτούμε για τα επόμενα 5 με 10 χρόνια θα δώσουν οι εταίροι κάτι στο χρέος, και θα μπορέσουμε να βγούμε πιο γρήγορα στις αγορές».

Οπως τόνισε δε, «ο κ. Τσίπρας υπέγραψε πολύ σκληρό τρίτο μνημόνιο, και έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Ο Σόιμπλε τον περιμένει στη γωνία».

Ο κ. Χαρδούβελης διευκρίνισε ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να διατηρηθεί η Ευρωζώνη αλλά με τήρηση των κανόνων. «Οταν υπογράφεις πρέπει να κάνεις ό,τι υπέγραψες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

The post Χαρδούβελης: «Ο Σόιμπλε περιμένει τον Τσίπρα στη γωνία» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα