Ανθρωποκυνηγητό για τους εμπρηστές της Ζακύνθου

Συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρα η πυρκαγιά στη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου, όπου ήδη έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσος αλλά και ελαιώνες. Το Σάββατο οι φλόγες έζωσαν τα χωριά Αναφωνήτρια και Μαριές, όπου κάηκαν σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες.

«Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μια μεγάλη έκταση όπου υπάρχει ενεργό μέτωπο με πολλές εστίες που αναζωπυρώνονται και δημιουργούν πρόβλημα», σημείωσε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Λευτέρης Νιοτόπουλος, και πλέον

όπως είπε, «το στοίχημα είναι να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά έως το βράδυ καθώς στην συνέχεια δεν θα έχουμε ενάερια μέσα».

Με δεδομένο ότι από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, έχουν σημειωθεί στο νησί της Ζακύνθου περισσότερες από 82 πυρκαγιές, οι περισσότεροι από τους κατοίκους κάνουν ανοικτά λόγο για εμπρησμό. Την ώρα της κατάσβεσης πιλότος ελικοπτέρου αντιλήφθηκε τη δράση δύο ύποπτων ανδρών δυτικά του χωριού Μαριές και αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Οι δύο καταζητούμενοι φέρεται να προσπάθησαν να βάλουν δύο νέες πυρκαγιές στο νησί.

Στην περιοχή των Μαριών βρίσκεται ισχυρότατη δύναμη της Πυροσβεστικής με 25 οχήματα και περίπου 50 πυροσβέστες, ενώ στο νησί παραμένουν 8 άτομα πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ.

Σημαντική είναι και η συμβολή των κατοίκων της περιοχής που με κάθε τρόπο, βοηθούν τους πυροσβέστες, προσπαθώντας να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Από αέρος, αυτή τη στιγμή κάνουν ρίξεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το χωριό της Αναφωνήτριας, πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών της περιοχής και συνέχισε το καταστροφικό της έργο στην άλλη πλευρά του βουνού και κατευθύνθηκε προς το χωριό Μαριές.

The post Ανθρωποκυνηγητό για τους εμπρηστές της Ζακύνθου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα