O παλιός δέρνει αλλιώς: Ο 40άρης Μεϊγουέδερ διέλυσε τον «αυθάδη» ΜακΓκρέγκορ

Μέχρι τον δέκατο γύρο άντεξε ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, στην ιστορική μονομαχία στην «T-Mobile Arena» του Λας Βέγκας με τον «αειθαλή» Φλόιντ Μέιγουέδερ. Ήταν η στιγμή που ανήμπορος πια να αποφύγει τα απανωτά χτυπήματα του αντιπάλου του, ο εξουθενωμένος ΜακΓκρέγκορ άρχιζε να τρικλίζει πάνω στο ρινγκ. Μετά από ένα σερί χτυπημάτων του Μέιγουέδερ ο διαιτητής της αναμέτρησης θεώρησε πως ο Ιρλανδός ήταν αδύνατο να συνεχίσει και διέκοψε τη μάχη υπέρ του Αμερικανού.

ΤΚΟ (technical knockout) και ο «Notorious»

-όπως είναι το παρατσούκλι του δις παγκόσμιου πρωταθλητή του UFC (Ultimate Fighting Championship)- είχε μόλις χάσει τον πρώτο του αγώνα με αμιγώς πυγμαχικούς κανόνες, αλλά όχι και τα απίστευτα λεφτά που τον συνόδευαν.

The fight is over Conor Mcgregor gets defeated by Floyd Mayweather in the 10th round. So proud of you King went 10 rounds with the best boxer of all time and won 4-5 rounds Imagine if Conor would have been doing this for 21 years how this would have gone @thenotoriousmma __ Tag your friend Follow @mcgregorlifestyle

A post shared by Conor McGregor FanPage (@mcgregorlifestyle) on Aug 26, 2017 at 10:03pm PDT

Η στρατηγική του Μέιγουέδερ, από την αρχή του αγώνα, απέδωσε και ο έμπειρος πυγμάχος (41 ετών) κατόρθωσε να κάνει τον αντίπαλό του να ξεμείνει από ενέργεια ήδη από τον τέταρτο γύρο. Στη συνέχεια του έδειξε με τον πιο πειστικό τρόπο ότι ναι μεν «ο νέος είναι ωραίος», αλλά «ο παλιός… δέρνει αλλιώς».

Φωτογραφίες Reuters via USA Today

Ο Φλόιντ Μέιγουέδερ έγραψε με χρυσά γράμματα το τρομερό ρεκόρ του 50-0 στην επαγγελματική του καριέρα, ξεπερνώντας το 49-0 του θρυλικού Ρόκι Μαρτσιάνο. Λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα, ανακοίνωνε ότι ήταν ο τελευταίος του. Ο «Μοney» είχε κρεμάσει τα γάντια του!

Λίγο μετά τον θρίαμβό του ο αήττητος Μέιγουέδερ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του / Reuters

Ο θριαμβευτής Μέιγουέδερ αποθέωσε τον αντίπαλό του για τη μαχητικότητά του και τον χαρακτήρισε «πρωταθλητή»:

«Νομίζω ότι δώσαμε στους φιλάθλους αυτό που ήθελαν να δουν. Τους το χρωστούσα από τον αγώνα με τον Πακιάο. Έπρεπε να βγω στο ρινγκ και να δώσω στον κόσμο ένα σόου. Αυτό τους έδωσα. Ο MακΓκρέγκορ είναι πολύ καλύτερος απ ό,τι περίμενα. Είναι ένας σκληρός αντίπαλος, αλλά εγώ ήμουν καλύτερος απόψε».

Το αγωνιστικό μας πλάνο ήταν να πάρω τον χρόνο μου, να πάω κοντά του και να τον αφήσω να χτυπήσει νωρίς. Μετά, θα έβγαινα στην αντεπίθεση. Ξέρουμε ότι στο ΜΜΑ αγωνίζεται για 25 λεπτά. Μετά τα 25 λεπτά ξεκίνησε να πέφτει και να ρίχνει στροφές.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους από την Ιρλανδία και όλους τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο που ήρθαν να δουν αυτόν τον αγώνα. Δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα απ’ όλα αυτά χωρίς τους φανς.

Το πλάνο μας ήταν να πάμε μπροστά. Είπα αναρίθμητες φορές ότι δεν θα έκανα πίσω και αυτό ακριβώς έκανα. Μια νίκη είναι μια νίκη, όπως και αν έρχεται. Ο Ρόκι Μαρτσιάνο είναι ένας θρύλος και εγώ ανυπομονώ να μπω στο Hall of Fame μια μέρα.

Αυτός ήταν ο τελευταίος μου αγώνας απόψε. Σίγουρο αυτό. Απόψε ήταν ο τελευταίος. Απόψε διάλεξα τον κατάλληλο παρτενέρ για τον τελευταίο χορό. Κόνορ, είσαι ένας πρωταθλητής!».

The post O παλιός δέρνει αλλιώς: Ο 40άρης Μεϊγουέδερ διέλυσε τον «αυθάδη» ΜακΓκρέγκορ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα