Αλλαξε γνώμη η Κονιόρδου για τα διατηρητέα στο Ελληνικό

13:48 4/5/2017 - Πηγή: Protagon

Πρώτα έβαλε «τρικλοποδιά» στα επενδυτικά σχέδια στο Ελληνικό κι ύστερα έκανε μία «κωλοτούμπα»! Λίγες μόνο ώρες αφού αποκαλύφθηκε με ρεπορτάζ της Καθημερινής ότι η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου είχε επαναφέρει ζήτημα για τρία κτίρια του Ελληνικού ζητώντας να κριθούν διατηρητέα, η ίδια υποχώρησε.

«Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου ανακάλεσε την αναπομπή προς το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) της επανεξέτασης τριών κτιρίων του Ελληνικού ως προς τον χαρακτηρισμό τους ή μη ως μνημείων», αναφέρει η σχετική

ανακοίνωση.

«Η ανάκληση έγινε ύστερα από ενδελεχή έλεγχο του σχετικού φακέλου κατά τον οποίο διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν νέα στοιχεία τα οποία δεν συνεκτιμήθηκαν στην αρχική εξέταση ώστε να αιτιολογείται η αναπομπή του θέματος», επισημαίνει.

Βέβαια φαίνεται ότι η υπουργός και το επιτελείο της έκαναν τον «ενδελεχή έλεγχο» αφού ζήτησαν την αναπομπή της απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων όσον αφορά την επανεξέταση τριών κτιρίων στο Ελληνικό ως προς τον χαρακτηρισμό τους ως μνημεία.

Με επιστολή της η κυρία Κονιόρδου ζητούσε να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις άλλων τριών κτιρίων και συγκεκριμένα ζητούσε να εξεταστούν ως δυνάμει διατηρητέα το κέλυφος του κτιρίου του Δυτικού Αεροσταθμού, ο παλαιός Πύργος Ελέγχου και o αρχικός πυρήνας του συγκροτήματος του πρώην Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων που στεγάζει σήμερα την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ στην προηγούμενη απόφαση του ΚΣΜΝ είχε κριθεί διατηρητέο μόνο ένα κτίριο.

Οπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η επιστολή που κοινοποιήθηκε σε πολλαπλούς αποδέκτες και έφερε την υπογραφή της υπουργού, απεστάλη στις 14 Απριλίου.

Οπότε πέρασαν 20 ημέρες από τότε που εξέφρασε την ένστασή της η ίδια. Αλλά ο ενδελεχής έλεγχος και η αναδίπλωση ήρθαν μόλις λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση θέτει ξανά εμπόδιο στις επενδύσεις στο Ελληνικό.

Τώρα, λοιπόν, η κυρία Κονιόρδου συντάσσεται με την αρχική απόφαση του ΚΣΝΜ, σύμφωνα με την οποία διατηρητέο είναι μόνο το κτίριο του Δυτικού Αεροσταθμού. Και ανοίγει ξανά ο δρόμος για την επένδυση των 8 δισ. ευρώ στο Ελληνικό που αναμένεται να δημιουργήσει 90.000 νέες θέσεις εργασίας. Εκτός αν βρεθεί κι άλλο εμπόδιο στη συνέχεια…

The post Αλλαξε γνώμη η Κονιόρδου για τα διατηρητέα στο Ελληνικό appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα