Τα εκκεντρικά ηλεκτρικά και ογκώδη SUV πήγαν στη Σαγκάη

13:42 4/5/2017 - Πηγή: Protagon

Η Κίνα είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, ένα χρυσωρυχείο όπου οι καταναλωτές, πέρυσι, αγόρασαν 24 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα! Οι πωλήσεις, βέβαια, δεν γνωρίζουν τις πιένες άλλων εποχών, αλλά η χώρα εξακολουθεί να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι οποίοι πάντοτε μπαίνουν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης με μερικά από τα πιο κουλ κόνσεπτ αυτοκίνητά τους. Οπου, πλέον, οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες θεωρούν ότι το μέλλον των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικό.

Αυτή

η πρόκληση έτσι κι αλλιώς αποτελεί μία από τις απαιτήσεις της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία θέλει να δει τα ηλεκτρικά οχήματα να αποτελούν το 8% των πωλήσεων των αυτοκινήτων που θα πωλούνται το επόμενο έτος, την ίδια στιγμή που οι καταναλωτές θέλουν να είναι και τζιποειδή.

Στη Σαγκάη, λοιπόν, που άνοιξε τις πύλες της στις 21 Απριλίου, αποκαλύφθηκε το «ξαδερφάκι» του Chevrolet Volt, το οποίο είναι ήδη εξαιρετικά δημοφιλές στην Κίνα. Η Jaguar και η Audi παρουσίασαν ηλεκτρικά SUV. Η Mercedes-Benz υπενθύμισε σε όλους ότι εξακολουθεί να κατασκευάζει στυλάτα, όσο και πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ η McLaren έριξε σαγόνια στο πάτωμα με το supercar της, το 720S.

Συνολικά, περισσότερες από 1.000 εταιρείες εκθέτουν τα μοντέλα τους εκεί, υπογραμμίζοντας περαιτέρω την αγοραστική δύναμη της Κίνας. Βλέπετε, το 2009 πέρασε σε πωλήσεις τις ΗΠΑ και έκτοτε δεν υπάρχει καμία σύγκριση στα αυτοκίνητα που πωλούνται σε αυτές τις δύο χώρες. Υπό αυτή τη συνθήκη, η Κίνα μπορεί να αποφασίσει μόνη της για το ποιο θα είναι το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ρίξτε μια ματιά στα πιο σημαντικά μοντέλα που παρουσιάστηκαν, μέχρι σήμερα, στην έκθεση της Σαγκάης. Αυτό είναι το μέλλον σε τέσσερις ρόδες.

Audi e-tron Sportback


Ας ξεκινήσουμε με τους Γερμανούς. Η Audi επέλεξε την έκθεση της Σαγκάης για να αποκαλύψει το e-tron Sportback, ένα σπορ SUV με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με αυτονομία, περίπου, 500 χιλιόμετρα. Θα υπάρχουν τρία ηλεκτρικά μοτέρ: το ένα βρίσκεται στους εμπρός τροχούς δίνοντας κίνηση σε αυτούς, ενώ τα άλλα δύο βρίσκονται πίσω. Η συνδυαστική τους απόδοση αγγίζει τους 500 ίππους και 800 Nm ροπής.

VW ID Crozz


Μετά τα I.D. Hatchback και I.D. Buzz, η Volkswagen αποφάσισε να τριτώσει το καλό με τα αμιγώς ηλεκτρικά πρωτότυπά της, αποκαλύπτοντας στη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης το I.D. Crozz! Οι Γερμανοί κάνουν λόγο για αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων και επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα! Οσο για την 83 kWh μπαταρία, θα μπορεί -μέσα σε μόλις 30 λεπτά- να φορτίσει σε ποσοστό 80%! Η Volkswagen κάνει τα πάντα για να αφήσει πίσω της το «dieselgate».

ŠKODA VISION E


Η δύναμη κίνησης έρχεται από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου και μέσω των ηλεκτρομοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) περνά στους τέσσερις τροχούς του coupe crossover. Η συνδυαστική ισχύς των 300 ίππων θα χαρίζει τελική ταχύτητα 180 km/h, με αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Αυτό το πρωτότυπο πληροί τις προϋποθέσεις για αυτόνομη οδήγηση. Μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα σε μποτιλιαρίσματα, να κινείται με αυτόματο πιλότο στον αυτοκινητόδρομο, να παραμένει στην ίδια λωρίδα ή να αλλάζει, να εκτελεί ελιγμούς προσπέρασης, να αναζητά ελεύθερους χώρους στάθμευσης, να παρκάρει και να φεύγει αυτόνομα από τους χώρους στάθμευσης.

Mercedes S-Class


Η ανανεωμένη S-Class φέρει μια νέα σειρά από συστήματα υποστήριξης του οδηγού με προηγμένες αυτόνομες δυνατότητες χάρη στο νέο λογισμικό και hardware. Αυτά είναι η εντελώς αυτόνομη στάθμευση και το αυτόνομο σύστημα διεύθυνσης για μικρό χρονικό διάστημα. Το σύστημα Energizing Comfort δημιουργεί κάθε 10 λεπτά διαφορετικές «διαθέσεις» στον οδηγό και στους επιβάτες. Υπάρχουν 6 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας του που αλλάζουν τις ρυθμίσεις στο σύστημα μασάζ των καθισμάτων, στη μουσική, στο αρωματικό χώρου και στον ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Buick Velite 5


Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα Chevrolet Volt με τα σήματα της Buick, για την αγορά της Κίνας. Το Buick Velite 5 έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το Chevrolet Volt και έτσι κινείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που αποδίδει 101 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. -εκεί που βρίσκεται και ο κόφτης, δηλαδή- και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μία μπαταρία 18,4 kWh, η οποία είναι 12% πιο αποδοτική και ζυγίζει 45 κιλά λιγότερο από την μπαταρία που χρησιμοποιεί η πρώτη γενιά του Volt. Η συνδυαστική ιπποδύναμη του συνόλου φτάνει τα 149 άλογα, ενώ η ροπή τα 398 Nm. Η ηλεκτρική αυτονομία τού οχήματος φτάνει τα 116 χιλιόμετρα, ενώ κινούμενο ως υβριδικό μπορεί να διανύσει 768 χιλιόμετρα. Οσον αφορά στις επιδόσεις του Velite 5, τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 8,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του είναι 158 χλμ./ώρα.

Chevrolet FNR-X


Αν το Buick Velite δεν νομίζετε ότι είναι για εσάς, δοκιμάστε το Chevrolet FNR-X. Είναι ένα «αθλητικό όχημα παντός προορισμού», με plug-in κινητήρα. Λυπούμεθα, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό. (Μεταξύ μας, θυμίζει το νέο αυτοκίνητο της Toyota, το CH-R)

Citroen C5 Aircross


Είναι το νέο κεφάλαιο του προγράμματος Advanced Comfort της εταιρείας που είχε παρουσιαστεί νωρίτερα και στόχο έχει μία δυναμική συμπεριφορά στον δρόμο, αλλά με την άνεση για την οποία είναι τόσο διάσημη -ιστορικά- η γαλλική μπράντα. Σε αυτό το πλαίσιο, το νέο μοντέλο θα έχει την καινούργια εκδοχή των κλασικών υδροπνευματικών αναρτήσεων της Citroen, που ονομάζονται Progressive Hydraulic Cushions. Το Citroen C5 Aircross θα βρεθεί πρώτα στην αγορά της Κίνας τον Οκτώβριο του 2017 και το 2018 θα έρθει και κατά Ευρώπη μεριά, με την επιβλητική του εμφάνιση, άνετους χώρους, πολλές δόσεις τεχνολογίας και, για πρώτη φορά, έκδοση plug in hybrid.

Renault 2027 Vision


Η Renault χρησιμοποιεί την κληρονομιά τής Fomula 1 για να δείξει το όραμα για το μέλλον της. Το Renault 2027 Vision είναι μια άποψη για το πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα αυτοκίνητα της F1, μέσω ενός υβριδικού αγωνιστικού μονοθέσιου. Οι θεατές θα μπορούν να διακρίνουν όλη την ένταση του αγώνα στο πρόσωπο των οδηγών μέσω του διαφανούς cockpit και του διαφανούς κράνους τους. Θα υπάρχει μια πιο εντυπωσιακή αισθητική χάρη στα ενσωματωμένα στοιχεία LED και τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα. Παράλληλα, το R.S. 2027 θα διαθέτει την κορυφαία αναλογία ισχύος/βάρους στη Formula 1, με 1.341 ίππους και 600 κιλά.

Chery Tiggo


Η κινέζικη Chery στη Σαγκάη παρουσιάζει το Tiggo Coupe Concept, ένα πρωτότυπο που δείχνει το πώς θα μοιάζει ένα μελλοντικό SUV της εταιρίας που θα τοποθετηθεί πάνω από το Tiggo 7. Το πρωτότυπο διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, μεγάλη γρίλια, αεροτομή και μυώδη σώμα με έντονα φτερά. Το μοντέλο παραγωγής θα μπορούσε να ονομαστεί Tiggo 8 και θα έχει αντιπάλους τα Changan CS95, Haval H7 και Trumpchi GS7.

Nio EP9

Το NextEV EP-9 αποδίδει 1 megawatt (1.360 ίππους) και χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό (συνολικά τέσσερις) με τη συνολική ροπή να φτάνει τα 6.333Νm! Οπως λένε οι Κινέζοι, το ΕΡ9 επιταχύνει σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα για το 0-100 και σε μόλις 7,1 δλ. για το 0-200, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 313 χλμ./ώρα. Μάλιστα, τα 300 χλμ./ώρα ανακοινώνεται ότι τα φθάνει σε 15,0 δευτερόλεπτα! Η Nio στη Σαγκάη παρουσιάζει και το ES8, ένα επταθέσιο ηλεκτρικό SUV επιδόσεων που θα πωλείται στην αγορά της Κίνας από το 2018 και θα κατασκευάζεται μαζί με το hypercar EP9. Η εταιρία δεν αποκάλυψε την ιπποδύναμη των δύο ηλεκτροκινητήρων που θα φέρει, αλλά έκανε γνωστό πως το ES8 φορά προηγμένη αερανάρτηση.

Qoros K-EV


Ντεμπούτο στη Σαγκάη κάνει το Qoros K EV, ένα αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε από την κινεζική εταιρία σε συνεργασία με την Koenigsegg και φορά τέσσερις ηλεκτροκινητήρες – ένας ανά κάθε τροχό. Συνολικά αποδίδουν 870 άλογα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 2,7 δευτερόλεπτα, να έχει τελική ταχύτητα 360 χλμ./ώρα και αυτονομία 482 χιλιομέτρων ανά φόρτιση των μπαταριών 107 kWh. Οι πόρτες στην πλευρά του συνοδηγού προσφέρουν τη δυνατότητα ανοίγματος με δύο διαφορετικού τρόπους: τον συμβατικό, τον οποίο διαθέτουν τα περισσότερα αυτοκίνητα και εκείνον που συνήθως υιοθετούν πολυμορφικές προτάσεις, με τις πόρτες να σύρονται, εξασφαλίζοντας την άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό.

Lynk & Co 01


Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Κίνα αργότερα μέσα στο έτος, με αρχική τιμή τα 130.000 γιουάν (17.700 ευρώ), με τους πελάτες να μπορούν να το παραγγείλουν μέσω Internet (στο site Alibaba – το eBay της Κίνας) και να το παραλαμβάνουν στο σπίτι τους. Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ το μοντέλο θα πωλείται από το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Το πρώτο μοντέλο της Lynk & Co χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα CMA της Volvo, ενώ κίνηση παίρνει από τον τρικύλινδρο 1.500άρη κινητήρα απόδοσης 182 ίππων, από την plug-in υβριδική έκδοση απόδοσης 223 ίππων και από έναν 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο απόδοσης 243 ίππων. Οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια και με αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη με 6 και 7 σχέσεις, που στέλνουν στην κίνηση στους μπροστά ή σε όλους τους τροχούς, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Το Lynk & Co 01 στοχεύει να γίνει το «πιο συνδεδεμένο αυτοκίνητο του σήμερα», με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να είναι συνεχώς συνδεδεμένο στο Internet.

Lynk & Co 03 Sedan


Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον νέο 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα στα 1.500 κ.εκ. που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα με plug-in τεχνολογία, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον υβριδοποιημένο δίλιτρο 4-κύλινδρο μοτέρ (επίσης βενζίνης). Δυστυχώς, τo Lynk & Co 03 Sedan προορίζεται, αρχικά, μόνο για την αγορά της Κίνας. Αυτό που έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους ανταγωνιστές, ωστόσο, δεν είναι η ποιότητα, ο πλούσιος εξοπλισμός και η χαμηλή τιμή. Είναι το γεγονός ότι η κινεζική εταιρεία προσφέρει εφ’ όρου ζωής εγγύηση. Προς το παρόν, κανείς δεν γνωρίζει τι σημαίνει αυτό.

The post Τα εκκεντρικά ηλεκτρικά και ογκώδη SUV πήγαν στη Σαγκάη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
suv, σαγκαη, suv, formula 1, κουλ, ηλεκτρικος, chevrolet, volt, jaguar, audi, mclaren, ηπα, buzz, volkswagen, αμιγώς, εκθεση, kwh, vision, mercedes, νέα, buick, χλμ, toyota, citroen, εμφάνιση, hybrid, renault, led, koenigsegg, site, alibaba, ebay, cma, volvo, sedan, εταιρεία, σημαίνει, protagon, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, 600 δις, εκλογες ηπα, kwh, τι σημαινει, χωρες, αλογα, αυτοκινητα, αυτοκινητο, ηπα, κινα, μουσικη, πλαισιο, πωλειται, σηματα, υβριδικο, φωτιστικα, audi, buzz, chevrolet, citroen, cma, ebay, formula 1, mclaren, protagon, volvo, volkswagen, αγορα, αισθητικη, αμιγώς, βοηθηματα, βρισκεται, γεγονος, γινει, διαστημα, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, δειχνει, εγγυηση, υπαρχει, εκθεση, ενεργα, εμφάνιση, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, εταιρια, ετος, ευρωπη, τεχνολογια, ζωης, ιδια, ιδιο, ισχυει, θυμιζει, ισχυς, κεφαλαιο, κινηση, κιλα, κουλ, λεπτομερειες, λιτρο, λογο, μασαζ, ματια, μικρο, μοντελα, μοτερ, παντα, οδηγηση, οραμα, οχηματα, οχημα, ποιοτητα, πορτες, προγραμματα, πυλες, πωλησεις, ρυθμισεις, ροδες, ροπη, σειρα, σωμα, σπιτι, τιμη, τρια, φτανει, φτερα, φορα, χλμ, alibaba, buick, class, εξοπλισμος, hybrid, χωρα, jaguar, led, koenigsegg, μια ματια, μοιαζει, μπροστα, volt, protagon.gr, renault, sedan, σημαίνει, site, σωματα, tron, vision
Τυχαία Θέματα