Photojournalism Workshop στη Μάνη από τη Μάρω Κουρή

08:07 4/5/2017 - Πηγή: Protagon

Η Μάρω Κουρή είναι γνωστή φωτορεπόρτερ, έχει τιμηθεί με το βραβείο Scoop από την UNESCO και έχει αποσπάσει μια σειρά άλλων διακρίσεων που φωτίζουν τη διαδρομή της. Ποια είναι αυτή;

Φωτογραφίζει και γράφει ασταμάτητα για την κοινωνική δικαιοσύνη στον κόσμο εδώ και 24 χρόνια, εστιάζοντας στην Αφρική και στην Ασία. Η δουλειά της έχει εκτεθεί διεθνώς σε γκαλερί, ξενοδοχεία, σχολεία, παζάρια, σε παραγκουπόλεις.

Δημοσιεύει φωτογραφικά

άρθρα στα Take Part, BBC, LFI, Journal du Dimanche, National Geographic, Newsweek, Vice, Days Japan, Der Spiegel, Nzz, K, Vimagazino, Dagens Nyheter.

Εργάζεται ως ανεξάρτητη φωτορεπόρτερ και εκπροσωπείται από το πρακτορείο Polaris Images στη Νέα Υόρκη. Είναι εισηγήτρια στη Σχολή Φωτογραφικών Σπουδών Οραμα και διδάσκει εθελοντικά φωτογραφία στις γυναίκες του ΚΕΘΕΑ των Φυλακών Θήβας. Εισηγείται workshop φωτορεπορτάζ στην Ελλάδα, την Τουρκία και το Ομάν. Α, ναι. Εχει και δύο κόρες.

Παραδοσιακός γάμος στη Λακωνία (Maro Kouri/POLARIS)

Τώρα, η Μάρω Κουρή μάς προσκαλεί σε ένα μαγικό ταξίδι από το Ακρωτήρι Ταίναρο ως τα γυμνά βουνά και τα σπήλαια Διρού. Τι μπορούμε να κάνουμε εκεί;

Να ακολουθήσουμε τα πέτρινα σοκάκια, να ανακαλύψουμε τα αυθεντικά καφενεία και να φωτογραφίσουμε εκεί που βρίσκεται η καρδιά της κοινωνικής ζωής των χωριών. Ταυτόχρονα, θα συμπληρώσουμε τις εικόνες μας με τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα των άγριων τοπίων της Μάνης, εκεί όπου αιχμαλωτίζεται το βλέμμα σε πέτρινους πύργους, οι οποίοι στέκουν άθικτοι απέναντι στον χρόνο. Θα περπατήσουμε στις ατελείωτες παραλίες και θα εξερευνήσουμε τη νυχτερινή ζωή της μεσαιωνικής Αρεόπολης και του λιμανιού του Γυθείου.

Η περιπλάνηση θα συνεχιστεί γύρω από τα περήφανα απομονωμένα χωριά και θα τεκμηριωθεί φωτογραφικά η τραχύτητα και η γλυκύτητα της ζωής εκεί. Από τα μοναχικά παρεκκλήσια και τα εγκαταλελειμμένα μοναστήρια, από τις κοιλάδες με τους νερόμυλους και τους φάρους που προστατεύουν τους θαλάσσιους ταξιδιώτες, θα ξεκινήσει μια αναζήτηση ιστοριών για την πίστη και τον αγώνα των ανθρώπων.

Αυτό το μοναδικό εργαστήρι των 40 ωρών περιλαμβάνει 3 ώρες εισαγωγής, περίπου 31 ώρες φωτογραφικού ταξιδιού και τεκμηρίωσης από τη Μάρω Κουρή και 6 ώρες επεξεργασίας και αξιολόγησης εικόνων και κειμένων.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 350 ευρώ. Τα έξοδα μεταφοράς, διατροφής και στέγασης θα διεκπεραιώνονται από κάθε συμμετέχοντα. Θα έχετε 10% έκπτωση εάν κάνετε κράτηση μέχρι τις 31 Μαΐου. Το εργαστήρι της Μάρως ξεκινά στις 29 Ιουνίου 19:00 και τελειώνει αργά το βράδυ στις 3 Ιουλίου στο «Μικρό Χωριό», το Βαθύ Γυθείου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί της στο [email protected] ή στο +306974336906 (whatsapp-viber).

Facebook σελίδα: https://www.facebook.com/marokouriphotojournalist/

Facebook Event https://www.facebook.com/events/865679216912640/

Προτεινόμενη διαμονή στο συγκρότημα «Μικρό Χωριό», Βαθύ Γυθείου Λακωνίας, τηλέφωνο 6936974134. (190 ευρώ / άτομο για 5 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε διαμέρισμα 2 ή 3 υπνοδωματίων, 380 ευρώ με πρωινό σε μονόκλινο δωμάτιο).

The post Photojournalism Workshop στη Μάνη από τη Μάρω Κουρή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα