Oταν τραγούδησαν τον «Γλάρο» της Αλίκης στον Ομπάμα

Το «Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα» της γνωστής ελληνικής ταινίας επιβεβαιώθηκε απολύτως κατά τη διάρκεια του δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο. Μπορεί στα τηλεοπτικά πλάνα να κυριάρχησε η… πλήξη, όμως όταν τελείωσαν οι τυπικότητες, το κλίμα έγινε αρκετά πιο χαλαρό.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν σε καλή διάθεση, παρά το υπερατλαντικό ταξίδι –άλλωστε αυτοί οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι από τέτοιες μετακινήσεις και δεν ταξιδεύουν όπως όλοι οι υπόλοιποι. Οσοι, πάντως, συνομίλησαν, έστω για λίγο, μαζί του, είχαν να λένε πώς είναι έκδηλη η επιρροή

του εκλογικού αποτελέσματος της προηγούμενης εβδομάδας. «Αν μιλήσεις μαζί του και η συζήτηση πάει στα εκλογικά, δεν μπορεί να κρύψει την πίκρα και την απογοήτευση του, όσο και αν τα σχόλια του έχουν θεσμικό χαρακτήρα» είπε άνθρωπος που είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει δύο κουβέντες με τον Ομπάμα. «Σας έχω ψηφίσει δύο φορές» του εξομολογήθηκε ο Στέλιος Ζαββός, πρόεδρος του ΔΣ του Solidarity Now. «Πολύ θα ήθελα να σας ψηφίσω και τρίτη».

Nα πάνε κάτω τα φαρμάκια του Τραμπ…

Γενικά, ήταν μία ωραία βραδιά. Ο Τσίπρας είχε κέφια με τους υπουργούς του και δικαίως, αφού η επίσκεψη πήγε, πολιτικά, καλά. Ο υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Παπαδημητρίου, που είναι της αμερικανικής σχολής, τα έλεγε με χαρακτηριστική άνεση με τους Αμερικανούς της παρέας και ιδιαίτερα με τη Σούζαν Ράις, σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα. Την ευκαιρία να πει δυο λόγια με τον Μπαράκ Ομπάμα είχε και ο πρόεδρος της ΝΔ, ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που παρέστη στο δείπνο αν και στη διάρκεια του φαγητού ήταν ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Πάντως και ο κ. Ιερώνυμος ήταν σε καλή διάθεση, ανταλλάσσοντας μερικές κουβέντες με τον αμερικανό Πρόεδρο.

O Μπαράκ Ομπάμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπό το βλέμμα του Προκόπη Παυλόπουλου και του Τζακ Λιου (αριστερά). Δεξιά διακρίνεται η φιγούρα του Αρχιεπισκόπου

Σφυρίδα και γαρίδα γεύτηκαν, εκτός από τους πολιτικούς, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρηματίες, όπως ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο Θεόδωρος Φέσσας του ΣΕΒ και ο Θεόδωρος Βενιάμης των εφοπλιστών. Εκεί ήταν επίσης οι κυρίες Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μαριάννα Λάτση. Το δείπνο είχε και μουσική, από την Παιδική Χορωδία της Λυρικής Σκηνής: «Της Δικαιοσύνης Ηλιε», «Χρυσοπράσινο Φύλλο», τον «Γλάρο» από την «Αλίκη στο Ναυτικό», το «Sound of Silence» των Σάιμον και Γκαρφούνκελ, το «Imagine» του Τζον Λένον.

Μπροστά στους ξένους έχουμε καλούς τρόπους

Είναι άγνωστο πώς ακούστηκαν τα τρία πρώτα στα αυτιά του Ομπάμα, η ατμόσφαιρα όμως ζεστάθηκε ιδιαίτερα όταν η χορωδία έπιασε το «Επτά τραγούδια θα σου πω» του Χατζιδάκι. Στο τέλος Ομπάμα, Παυλόπουλος και Τσίπρας πλησίασαν τη χορωδία, ο Αμερικανός χαιρέτισε τα μέλη της ένα-ένα δια χειραψίας και τα σέλφι από τα πιτσιρίκια πήγαν σύννεφο. Ο πλανητάρχης αποχώρησε μετά από δύο ώρες. Λογικό. Ηρθε από μακριά, είδε πολλά και άκουσε περισσότερα.

The post Oταν τραγούδησαν τον «Γλάρο» της Αλίκης στον Ομπάμα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα