H βιβλιοκριτική του Πολ Μέισον για τον Βαρουφάκη

21:18 3/5/2017 - Πηγή: Protagon

O Γιάνης Βαρουφάκης θα παρουσίαζε με μεγαλύτερη σεμνότητα το βιβλίο του απ’ ότι ο Πολ Μέισον στον Guardian. Όμως ο αδαής αναγνώστης, που δεν γνωρίζει και ποια είναι η σχέση, φαντασιακή και πραγματική, του Μέισον με τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί και να πάρει στα σοβαρά το: «η παγκόσμια Αριστερά χρειάζεται ηγέτες σαν τον Τσίπρα και διανοητές σαν τον Βαρουφάκη». Ποιος ξέρει, μπορεί

κάποτε αυτό να γράφτηκε για τον Λένιν και τον Μαρξ- ο δε Γιάνης θα μπορούσε να είναι και ο Μαρξ και ο Λένιν.

Κατά τον Guardian, λοιπόν, το «Ενήλικες στο Δωμάτιο» (Adults in the Room) είναι το βιβλίο της εβδομάδας. Και δεν ξέρουμε τι είναι πιο απολαυστικό ως ανάγνωσμα: το ίδιο το βιβλίο ή η κριτική του Πολ Μέισον που μας λέει ότι ο Τσίπρας έκανε ορθούς χειρισμούς και μπορεί να μην κατάφερε να δημιουργήσει μία προστατευτική ασπίδα για τους Ελληνες εργαζόμενους, προστάτευσε, όμως, αποτελεσματικά τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Ο Μέισον, εκτός από δημοσιογράφος της Αριστεράς που αγωνίζεται, διακρίνεται πλέον και ως χρονογράφος με σπουδαία αίσθηση του χιούμορ: «Για τον Τσίπρα, το να μείνει στην εξουσία ως ασπίδα απέναντι στη λιτότητα, ήταν προτιμότερο από το να παραδώσει την εξουσία πίσω, σε ένα τσούρμο πολιτικών μαφιόζων, που υποστηρίζονται από μια μαφία πλουσιόπαιδων που γαυγίζουν».

Μένει, βέβαια, να δούμε αν ο λαός του και η Ιστορία αναγνωρίσουν τη θυσία.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Πολ Μέισον

The post H βιβλιοκριτική του Πολ Μέισον για τον Βαρουφάκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα