Η Μέι κατηγορεί την ΕΕ ότι προσπαθεί να επηρεάσει τις βρετανικές εκλογές

18:36 3/5/2017 - Πηγή: Protagon

Με ανοικτή λεκτική επίθεση ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τους «γραφειοκράτες των Βρυξελλών» άνοιξε επισήμως την προεκλογική περίοδο στη Βρετανία η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι.

Μετά την επίσκεψή της στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία διέλυσε και τυπικά τη Βουλή των Κοινοτήτων, κάτω σώμα του βρετανικού κοινοβουλίου, εν όψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου, η Μέι

προχώρησε σε δηλώσεις έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Εκεί, λοιπό, κατηγόρησε ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους ότι επιχειρούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία, χρησιμοποιώντας «απειλές».

«Υπάρχουν κάποιοι στις Βρυξέλλες οι οποίοι δεν επιθυμούν οι συνομιλίες για το Brexit να είναι επιτυχημένες», δήλωσε. «Δεν πρέπει να αφήσουμε γραφειοκράτες των Βρυξελλών να μας ισοπεδώσουν», συμπλήρωσε η ίδια.

Σημείωσε δε ότι η διαπραγματευτική θέση της χώρας της έχει παρερμηνευθεί σοβαρά στον Τύπο της υπόλοιπης Ευρώπης – μια έμμεση αναφορά σε δημοσιεύματα ευρωπαϊκών εφημερίδων και σχόλια του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έπειτα από τη συνάντησή του μαζί της.

Επίσης, η Τερέζα Μέι τόνισε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα «καθορίσουν την πορεία του Ηνωμένου Βασιλείου για τις επόμενες γενιές».

Στο καθαρά πρακτικό κομμάτι, οι βουλευτές θα έχουν πρόσβαση στο Κοινοβούλιο μόνο για λίγες μέρες κι αυτό μόνο και μόνο για να αφαιρέσουν προσωπικά τους έγγραφα από τα γραφεία τους.

The post Η Μέι κατηγορεί την ΕΕ ότι προσπαθεί να επηρεάσει τις βρετανικές εκλογές appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα