Die Welt: Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, αν γίνονταν αύριο εκλογές στην Ελλάδα

14:18 9/2/2017 - Πηγή: Protagon

Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες η γερμανική εφημερίδα Die Welt παρουσίαζε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ως ένα αουτσάιντερ, που όμως μετατρέπεται «στον νέο λαϊκό σταρ» της Ελλάδας.

Η εφημερίδα επανέρχεται στον κ. Μητσοτάκη, σε σημερινό δημοσίευμά της, με τίτλο «ο έλληνας μεταρρυθμιστής», σημειώνοντας ότι «αν διεξάγονταν αύριο εκλογές στην

Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γινόταν πρωθυπουργός».

Στο ίδιο άρθρο αναφέρει ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις το κόμμα της ΝΔ σημειώνει σημαντικό προβάδισμα και σε ενδεχόμενο εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν δεύτερος.

Το εντυπωσιακό, κατά τη Welt, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει ένα «μη δημοφιλές πρόγραμμα: είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση».

» Ο 48χρονος πολιτικός, που έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ Οικονομία και Διεθνείς Σχέσεις, ωφελείται (όμως) από το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι δημοφιλής», υπογραμμίζει η αρθρογράφος.

Κατά την εφημερίδα του Βερολίνου, εμπόδια στον κ. Μητσοτάκη για να εκλεγεί Πρωθυπουργός «στέκονται η συντηρητική και εχθρική στον εκσυγχρονισμό πτέρυγα του κόμματός του καθώς και η καταγωγή του. Προέρχεται από μια πλούσια, παλαιά πολιτική οικογένεια της χώρας. Ο πατέρας του ήταν Πρωθυπουργός. Εξ ου και ορισμένοι Ελληνες αμφισβητούν την ικανότητά του για ανανέωση», σημειώνει η εφημερίδα.

The post Die Welt: Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, αν γίνονταν αύριο εκλογές στην Ελλάδα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα