Η μεγαλύτερη οικογενειακή φωτογραφία αριθμεί 500 άτομα

13:30 9/2/2017 - Πηγή: Protagon

Περισσότερα από 500 μέλη μίας τεράστιας κινεζικής οικογένειας, από επτά γενιές και από διαφορετικές πόλεις ή χωριά της Κίνας, συναντήθηκαν σε μία φωτογραφία! Πώς χώρεσαν τόσα άτομα σε μία μόνο εικόνα;

Με τη βοήθεια ενός drone. Αυτό ήταν το πιο εύκολο στάδιο του πρότζεκτ –παρότι χρειάστηκαν 30 λεπτά μέχρι να στηθούν όλοι οι Ρεν σε ζιγκ ζαγκ ουρές πάνω στο βραχώδες τοπίο στο χωριό Σίσε και να ποζάρουν για τον φωτογράφο.

Το βαχώδες τοπίο όπου έβγαλαν την αναμνηστική φωτογραφία
τα μέλη της οικογένειας Ρεν (People’s Daily, China/Facebook)

Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να ταυτοποιηθούν και να εντοπιστούν τα εν ζωή μέλη της οικογένειας και να συγκεντρωθούν για την επετειακή φωτογραφία στο χωριό των προγόνων τους, λίγο έξω από την πόλη Σενγκτσού και 240 χιλιόμετρα νότια της Σανγκάης.

Οπως είπε ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στο χωριό, ο Ρεν Τουαντσίε, ο οποίος ανήκει στην 27η γενιά της δυναστείας Ρεν, η επανένωση των μακρινών συγγενών προγραμματίστηκε για να γιορτάσουν την ολοκλήρωση του σχεδιασμού ενός λεπτομερούς γενεαλογικού δέντρου αλλά και με αφορμή τις γιορτές για το Νέο Σεληνιακό Ετος που καλωσόρισε με γιορτές και εκδηλώσεις τον περασμένο μήνα η χώρα.

Μικροί και μεγάλοι συναντήθηκαν στο χωριό για να βγάλουν μία οικογενειακή φωτογραφία (People’s Daily, China/Facebook)

«Μας πήρε δυόμιση χρόνια για να ολοκληρώσουμε το γενεαλογικό δέντρο», είπε ο Ρεν. Ταυτοποίησαν 2.000 μέλη της ευρύτερης οικογένειας, οι ρίζες της οποίας χρολογούνται 850 χρόνια πριν. Και τελικά συγκεντρώθηκαν 500 ζώντα μέλη, που προέρχονται από επτά διαφορετικές γενιές της οικογένειας, από την 25η μέχρι την 31η.

Φυσικά, τώρα πια, τα μέλη της οικογένειας είναι διασκορπισμένα σε πολλά μέρη της Κίνας, όπως το Πεκίνο, τη Σανγκάη, την Σιντζιάνγκ. Μάλιστα κάποιοι βρίσκονται στην Ταϊβάν.

Και αυτό είναι ένα από τα ζητήματα που θίγει η αναμνηστική φωτογραφία. Υστερα από τον ταραχώδη 20ό αιώνα, με τη δικτατορία και τις ατελείωτες περιόδους πείνας και φτώχειας, αλλά και λόγω της εκρηκτικής οικονομικής ανάπτυξης της δεκαετίας του 1990, οι οικογένειες έχουν διασπαστεί και τα μέλη τους έχουν διασκορπιστεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Τουλάχιστον οι Κινέζοι που δίνουν μεγάλη σημασία στους οικογενειακούς δεσμούς μπορούν να παρηγορούνται μία φορά τον χρόνο, όταν για να τιμήσουν το νέο Σεληνιακό Ετος, συναντώνται στα χωριά καταγωγής για να γιορτάσουν με τους συγγενείς τους. Με αφορμή αυτό το «reunion» η οικογένεια Ρεν έβγαλε μία αναμνηστική φωτογραφία για να μάθουν οι νεότερες γενιές πού βρίσκονται οι ρίζες τους, ώστε, όπου κι αν πάνε, να μην ξεχάσουν ποτέ από πού προέρχονται.

The post Η μεγαλύτερη οικογενειακή φωτογραφία αριθμεί 500 άτομα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα