Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η αίσθηση της ήττας γίνεται ισχυρότερη στη Ρωσία

07:42 25/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Οκτώ μήνες πολέμου συμπληρώθηκαν χθες (24.10.2022) στην Ουκρανία, με τη Ρωσία να μην έχει τα αποτελέσματα που ίσως περίμενα ο Βλαντιμίρ Πούτιν όταν έδινε την εντολή για εισβολή. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο καθιερωμένο διάγγελμά του, τόνισε ότι οι δυνάμεις της χώρας του «τσακίζουν» τους αντιπάλους τους.

Η Ρωσία αποτυγχάνει ως προς τους στόχους που είχε θέσει όταν εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου,

εκτίμησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σημείωσε, επίσης, ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τσακίζουν «τον λεγόμενο δεύτερο ισχυρότερο στρατό στον κόσμο».

«Η αίσθηση της ήττας στη Ρωσία γίνεται ισχυρότερη», πρόσθεσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και υπογράμμισε πως ενώ η χώρα αυτή ήταν άλλοτε σημαντικός παράγοντας στη διεθνή σκηνή, σήμερα είναι ολοένα πιο «απομονωμένη» διπλωματικά. Διαβεβαίωσε εξάλλου ότι ο στρατός του ανακαταλαμβάνει εδάφη καθημερινά.

Ολόκληρη η χώρα, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας, που προσάρτησε η Ρωσία το 2014, θα «απελευθερωθεί», επανέλαβε ο Ουκρανός πρόεδρος, προειδοποιώντας ταυτόχρονα τους Ουκρανούς πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι «ο πιο σκληρός στην ιστορία μας» εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσαν τα ρωσικά πλήγματα στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές.

To άρθρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η αίσθηση της ήττας γίνεται ισχυρότερη στη Ρωσία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα